1. kısa adı cd. ülkemizde yeni yeni bu isim duyulsa da aslında yabancı değiliz. en bilindik haliyle huysuz virjin (bkz: drag queen)

    yani ne demek daha açıp bilmeyenler açısından ele alırsak; karşı cins kıyafetlerini giymekten zevk alma. bunu yapan kişiler heteroseksüel kişiler de olabilir üstelik. bunu eşcinsellikle ilişkilendirmemek gerekiyor hemen. fakat ben genelde eşcinseller de gördüm bu tanımı, yaşam biçimini. ^:birebir görmedim.^

    bir dönem kadınlar kulübünün açılan başlıklarında vardı; "kocamı benim iç çamaşırımla banyoda bastımm!!!, ondan iğreniyor ve ondan boşanıyorummm!" durum itici gelebileceği gibi, farkında olan çiftler için son derece normal bir durumu da beraberinde getirebilir. sapkınlık olarak bakılmıyor yani sanıldığı gibi duruma.

    gündüz iş yerinde son derece maskülen olan bir adam, üstelik yönetici, akşam evine döner dönmez son derece şık ve seksi bir kadına dönüşebilir. kılık kıyafetten tutun da takılara varana kadar baştan aşağı bir değişimden bahsediyorum. sonrasında yine aynı döngü; sabah ojeler çıkarılmış, peruklardan ve makyajdan kurtulmuş, takım elbiseli ve kravatlı erkeksi hal..

    yurt dışında daha alışkın insanlar bu duruma ve bizdeki gibi haliyle yadırganmıyor da. bir erkek rahatça gidip kendisi için jartiyer alabiliyor mesela.. fakat yurt dışındaki örnekler de rahatlıkla birlikte daha aykırı da gelebiliyor göze.. sakallı ya da bacak kılları olduğu gibi duran bir kadın..çok da dert değil onlar için.

    travesti- transseksüellik gibi kavramlarla karıştırılmaya müsaittir.. haa bir de darg queeni de bu tanımların arasına almak mümkün.