1. piyasadaki android cihazlar için geliştirilmiş aosp (bkz: android open source project) tabanlı açık kaynaklı^:open source^ işletim sistemidir.

    aosp tabanlı olmasından dolayı stock android deneyimi sunarken geliştiricilerinin eklediği birçok ek özellik ile en çok tercih edilen custom romlar arasında yer almakta. kullanıcıya sistem ve arayüzdeki birçok şeyi değiştirme olanağı vermesi ile kişiselleştirmenin ön planda olduğu android sisteminin ruhunu ortaya koyar. ayrıca bloatware içermemesi sebebiyle sistemi gereksiz işlemlerden ve uygulamalardan arındırır, sadece kullandığınız şeylere odaklanırsınız. firmware güncellemeleri sona eren ve sisteminin yavaşlığından şikayet edilen cihazlar için gerçek bir çözüm olduğunu bir galaxy s3 kullanıcısı olarak mutlulukla söyleyebilirim.

    seni seviyoruz cyanogenmod!
  2. ilk denemem bundan 2 yıl öncesine kadar giderken bugün samsungun içinde gelen stock romun çalışmaması sonucu mecburen kullandığım rom. gayet güzel, hızlı, stabil vs ancak samsung i9500 cihazımın deli gibi ısınmasına ve şarjı bildiğin yemesine sebep olmakta. performansın yan etkisi olarak kabul ediyorum artık.
  3. önceki sözlerimi geri alıyorum samsung için konuşmam gerekirse kesinlikle uzun süreli kullanılacak bir rom değil, hiç bir zaman da olmadı.

    elbet bir hata, şarj sıkıntısı, çökme,
    kamera sorunu vs çıkıyor. hız konusunda rakipsiz olması bunu değiştirmiyor.

    tavsiyem stock tabanlı, gereksiz uygulamalardan arındırılmış, stabil bir custom rom kullanmanız sonra da uygun bir kernel yüklerseniz tadından yenmez.

    he tabi ölü telefonu diriltme konusu doğru.
  4. hayatına son verme kararı almış güzel oluşum. uzunca bir süredir üreticilerin yazılıma daha çok yatırım yapması ve uyumluluk avantajları sonucunda custom rom ların popüleritesi iyice azalmıştı. custom rom ların en büyüğü ve en profesyonelinin ölmesi de artık bir devrin kapandığının göstergesi oluyor.