• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.57)
da vinci's demons
tarihsel fantezi diyebileceğimiz fantezi dizisinde bir yandan da vinci'nin 25 yaşındayken hiç anlatılmamış hikayesini, geleceği "icat etme"sini anlatıyor, bir yandan da "fikirlerin ve inançların kontrol edildiği tarihi bir zamanda tek adamın, fikirleri özgür kılma mücadelesi" işleniyor. (wikipedia)


  1. birinci sezonu harikadır, olağanüstüdür, fevkaladenin fevkindedir. ama o ikinci sezon hiç olmadı. belki de beklentiyi çok yüksek tutunca olmadı, bilemiyorum.
    tarihi bilgim iyi değildir ama çok sırıtan bir durum yok. kurgu dizide olur o kadar.
    osmanlı sahneleri güzeldi genelikle. çölün ortasında bir istanbul vardı, orası ayrı. türkçe konuşmalar da tebessüm ettirdi.
    sonuç olarak; bekliyoruz merakla yeni sezonunu.
    kikk
  2. büyük bi hevesle ilk bölümünü beklediğim ama daha ilk bölümünden hayal kırıklığı olan dizidir benim açımdan.
    o devirde o saç nedir allah aşkına da vinci'de. saçını gördüksıra izleyesim kaçıyor.
  3. "time is a river da vinci" lafından yola çıkarak da vinci ile uzun bir sohbet eden "türk" lakaplı karaktere sahip, da vinci'nin hayatının bilinmeyen kısımlarının çok güzel bir kurguyla işlendiği dizi. tek sorun 3. sezon geldiğinde muhtemelen ölmüş olacağımızdır.
  4. 1. sezon izlediğim diziler arasında en sürükleyici bölümleri içerir sıkılmadan 1 günde bitirirsiniz. lakin 2. sezon sarpa sarmış, türk dizilerindeki entrikalara bağlamıştır 3. sezonu sabırsızlıkla bekliyoruz.
  5. "starz bizim bir 3. sezon vardı! ne oldu !?" dedirten dizidir.
    !---- spoiler ----!

    da vinci ana tarafından türkmüş beyler yayalım!!!! iyice alamancı futbolcu gibi oldu asdfds^:swh^

    !---- spoiler ----!
    knfdn
  6. iptal edildi söylentileri dolaşan dizi.
  7. 2 sezonu bir çırpıda izlenen dizidir. yeni sezonu hevesle bekliyoruz efenim.
  8. severek izlediğim ve yeni sezonunu beklediğim dizi. türkçe konuşan karakterler için bence türk oyuncu kullanabilirlerdi, daha profesyonel olurdu kanısındayım.

    !---- spoiler ----!

    1.sezondaki gözüme takılan minik ayrıntılardan:

    - da vinci'nin saçları abi harbi fiyasko ya kocaman hemde :)
    - da vinci'nin hakimin domuzla fotoğrafını çekmesi. ikinci sezonun finalindeki otranto kuşatması 1480 yılında yapıldı, bu olay ondan birkaç yıl önce oldu diye gösteriliyor lakin fotoğrafın kimyasal bir plakaya (kurşun-kalay alaşımı) düşürülmesi ilk olarak 1826 yılında fransız mucit (bkz: joseph nicephore niepce) tarafından gerçekleştiriliyor. yani da vinci arkadaşım diye bahsediyor ama aralarında üç asırdan fazla var :)

    !---- spoiler ----!
    hubot
  9. başlığı görünce 3.sezon çıktı sandım. bi yerden sonra afedersiniz ama olaylar sadece mucizeden ibaret olunca bayıyor. birazcık daha gerçekçiymiş gibi göstermelerini bekliyorum. 3.sezon ne zamana çıkar acaba?
  10. 2 gün önce başladığım ve 1. sezon 4. bölümde olduğum dizi sanırım leonardo da vinci'nin gerçekten de bu kadar harika bir zekası olduğunu bilmek ve bunu dizi de tıpkı bir mekanizma gibi çalışan bir beyine sahip olduğunu gösteren ögelerle zenginleştirmek diziyi benim için çok harika bir boyuta taşıyor.