• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.57)
da vinci's demons
tarihsel fantezi diyebileceğimiz fantezi dizisinde bir yandan da vinci'nin 25 yaşındayken hiç anlatılmamış hikayesini, geleceği "icat etme"sini anlatıyor, bir yandan da "fikirlerin ve inançların kontrol edildiği tarihi bir zamanda tek adamın, fikirleri özgür kılma mücadelesi" işleniyor. (wikipedia)


  1. da vinci'yi konu alması açısından güzel ama prodüksiyon ve gerçekçilik sınıfta kalmış
    (bkz: tiki da vinci mi olur)
    bragi
  2. tek eksiği da vinci'nin saçı olmayan, onlarca alakasız şey barındıran dizidir ama zaten bir belgesel değildir. hatta böylesi bir sürü açık uç bırakarak, şahsen beni daha çok beslemektedir. hem tatlı, hem dahi adam, ama yoook illa çirkin olacaktı değil mi?

    ''lies, truths. doesn't matter. best story always wins.''
  3. ilk sezonda davinci'yi oynayan arkadaşa (bkz: tom riley) ergen saç modeli yüzünden bir türlü alışamamıştım. ikinci sezonda düzelttiler neyse ki.

    !---- spoiler ----!

    üçüncü sezonu bilmiyorum ama dördüncüsü taş ve sopalarla olacak.

    !---- spoiler ----!
    moruk
  4. üçüncü sezonundan haber alınamayan starz dizisi.

    spartacus ile dizi tarihine damga vuran bir kanalın diziye dair önemli birkaç açıklaması olmaz mı ya? forumlarda hep bir acabalar var.

    2. sezon bittiğinde oğlum 1 yaşındaydı şimdi 3 yaşına girecek :) gelsin artık.
  5. 3. sezonun hala yayınlanmamasını anlamıyorum. geçen sene bu zamana kadar dizi çoktan 2.sezonu yayınlamıştı. en azından bir açıklama yapsalarda ne zaman başlayacağını öğrensek. iptal edilme durumu olduğunu da sanmıyorum. bu kadar bekleyişe umarım değer 3.sezon.
  6. ağustos sonu eylül başında 3. sezonunun çıkacağını okuduğum dizidir, rahat olunuz
  7. 2. sezon 9. bölümde efsanevi bir kılıç dövüşünün olduğu dizidir.

    !---- spoiler ----!

    kılıç kırma, tek göz, perspektif falan ya sen ne ara düşündün o kadar şeyi

    !---- spoiler ----!
  8. borgias havasında zannetmeyin.bir şeyler ögrenerek izleyeyim fikrim olsun döneme dair diyorsanız fiyaskodur, hayattan sogursunuz. zenci osmanlı elcisi görünce tahammül edemedim daha fazla tarih dizisi gibi lanse edilmesine.katlanamadim kapattim. zaten bu diziyi seven dan brown okuyup semboloji uzmani, fringe izleyip biyoteknoloji ve aritmetik uzmanı falan oluyordur
    cakal
  9. !---- spoiler ----!


    birinci sezon çok iyiydi fakat ikinci sezonda da vinci ve yancısının amerika kıtasına gitmesiyle dizi benim için bambaşka bir boyuta geldi. geçen sene mart nisan sıralarında izlediğimiz 2. sezonundan sonra, 3. sezonu ağustos oldu yayınlayamadılar. ayrıca ya papalar aslında çok iyi adamlar şimdiki papa ikizinin yerine geçtiği için böyle kötü tribine girmeleri hiç olmamış. türk karakterini biraz söndürdüler, rüyasında milli piyango numarası veren ak sakallı dede gibi bir hal aldı.

    son olarak riario reyiz ölmesin. üşüyoruz riario reyiz.

    !---- spoiler ----!
  10. birinci sezonunda kendini hayran bırakıp, sonra ise bir merak halkası oluşturan dizi. başlayacak sezonda bu merak halkasının tek tek çözülüp, hayran bırakmaya devam edeceğine dair umudum var. çok kaliteli bir yapım. tek sıkıntısı osmanlılar'ın türkçesi. türkiye'den oyuncular tercih edilebilirdi.