• youreads puanı (9.00)


  1. bundan yıllar sonra "bu topraklardan pentagram geçti" derken, bu şarkı göz yaşlarıyla dinlenebilir. tam bir heavy metal şarkısı olmasının yanında alabildiğine duygusaldır da. murat ilkan'ın mükemmel vokali şarkıyı damarlarınızda hissetiriyor. pentagram'ın anatolia albümündendir kendileri. bu sebeple solo gitarda demir demirkan vardır ki kendini zaten hissettirir.

    grubun her elemanı kendi imzasını atmış adeta şarkıya. bassı duyduğunuzda "hmm evet bu tarkan'ın tonu" diyorsunuz, davul ritimleri "tam cenk'lik be çatır çatır", riffler ve solo öncesi melodi tam bir hakan utangaç yapıtı, solodaysa demir demirkan adeta ben buradayım diyor zaten. vokaldeyse murat ilkan'dan başkası onun gibi söyleyemez kesinlikle (konserlerde gökalp ergen de efsane söylüyor hakkını yemeyelim ama farklı duygu veriyorlar).

    "side by side... day by day" dendikçe kendinizi kaybedebilirsiniz. metal sevseniz de sevmeseniz de oturun dinleyin. bu ülkede metal müzik nasıl yapılır dersi gibi bir şarkı adeta. yüreğine sağlık pentagram.
    jimi