1. ben de geçiyorum galiba. son günlerde vader'a dönüşen anakin gibi hissediyorum kendimi.
    jimi
  2. dark side of the moon'a geçeceğim birazdan. ama sayılmaz herhalde.
  3. bir başkasının kötü biri olmakta çıkar yol bulmasına sebebiyet verecek kişi olma eşiğidir. kimin ne zaman hangi ruh haline girip çıkacağı belli olmamakla birlikte büyük konuşma istemem ama yapmayınız, yapanları hayatınızda barındırmayınız. dark side bulaşıcıdır nihayetinde.

    insanlara kendini kullandırmadan, içten yaşayıp, içten güleceğiniz bir yaşama eşlik edecek samimi insanları bularak ve bulamasak bile olmayanları kendimizden uzak tutup "kendimiz olarak yaşamak" fena fikir değil.

    *aci cok olunca bazen goz gozu gormuyor ve boyle bir hata yapiliyor elbet. demiyorum ki cicek bocek gokkusagi olalim. kotuyu gorup gardimizi alalim zaten, korunalim. iyi olmak korumasiz ve aci cekmeye mahkum olmak demek degildir ki? kotu olmanin da kendini korumaya almak demek olmadigi gibi.
    jole
  4. birden bire yapılamayan eylem.

    hayat insanın üzerine geldiğinde, yaptığınız iyiliklerden dolayı mağdur olduğunuzda kendinize söz verirsiniz. "yeter artık, iyi biri olmayacağım"

    bu kararın etkisi ile ilk günler olaylara karşı kayıtsız kalırsınız. sonra yavaş yavaş içinizdeki iyilik meleği harekete geçer.

    kötü biri değilseniz, birden bire kötü olamazsınız. yavaş yavaş değişir her şey. yıllar iyiliğinizi yok edemez.

    nereye kadar?

    biri açıkça yardım istemediyse yardım etmezsiniz. birinin göz göre göre hata yapmasına engel olmazsınız. "bırakayım da öğrensin" dersiniz. mayasında kötülük olmayanın karanlık tarafa geçip geleceği en uç nokta budur.
  5. dark side ı size anlatırım. lakin bunun için önce light side da olmanız gerekiyor.
    sana sonsuz yaşamın anahtarını sonlu hayatın ölümüne gizlediğimi, light side bilinmeden dark side ın bilinemeyeceğini, işte bu yüzden dark side daki herkesin yolunun daha önce light side dan geçtiğini anlatacağım.
    ne çok benzer cennet ve cehenneme.
    ne çok benzer teklik ve çokluğa.
    ne çok benzer beyaz ve siyaha.
    vicdan ve egoya.
    sen ve bana.
    seni görmek kendimi görmek değil mi?