1. bir dönem children of bodom,arch enemy,kalmah ve amon amarth ile birlikte tüm müzik repertuarımı oluşturan gruptu.

    bu adamlar 4 aralık 2009'da türkiye turnesinin ikinci ayağı için eskişehir'e geleceklerdi.haberi aldığımda biletlerin çıkar çıkmaz tükeneceğini; zira piiz konserlerinde bile çıkacakları mekanın yarısının dolduğunu bilmekteydim.belki 2 ay önceden eskişehir'de bilet satış noktalarını taciz etmeye başladım.gittiğim yerlerde ne grubun isminden bihaber personelle telaffuz savaşları yaşamadığım ne de böyle bir konserden haberlerinin olmadıklarını öğrenmediğim kaldı.gel zaman git zaman konser vakti yaklaşıyor ama hala bilet namına bir şey yok ortada.konserin yapılacağı mekanda da bilet sorgulamalarımı yapıyorum tabi.van dey yine konserin yapılacağı mekana gittim ve malum haberi aldım: konser iptal, sebep bilet satışları yetersiz. go to hell bitches.
  2. 1989'dan beri metal aleminde yer alan melodik death metal grubu.

    diskografi:

    - skydancer (1993)
    - the gallery (1995)
    - the mind's i (1997)
    - projector (1999)
    - haven (2000)
    - damage done (2002)
    - character (2005)
    - fiction (2007)
    - we are the void (2010)
    - construct (2013)
    - atoma (2016)

    özellikle 5 albümü hem death metal içinde hem de grup olabilme kimliğinde müthiş bir bütünlük barındırır*****. the gallery'nin progressive havası, the mind's i'ın benlik çatışmaları, projector'un öfke ve hırsı, damage done'ın "hasar tespiti" ve fiction'ın hayal dünyasını ortalığa saçması birlikte düşünüldüğünde, 5 albümlük tek bir albüm ortaya çıkıyor. grup zaten skydancer zamanında hangi türe kayacağına karar veremediği ve bir süre de bocaladığından dolayı, müzikal altyapıyı türe göre geliştirmemeye karar vermiş durumda artık. bu karar da, dinlediğim son albümleri olan construct'a kadar böyle devam etmişti.

    grubun beyni olan (bkz: mikael stanne) 'nin scream vokalden brutal vokale dönüş yapması bir milat olmuştu. the gallery ile gelen zafer, 2002-2007 arasında çılgınlar gibi albüm satışı yapmalarını sağladı. özellikle japonya ve genel olarak uzak doğu'da sonata arctica ile birlikte albümü en çok satılan ve dinlenen metal grubu olmaları da, yenilik dozunu iyi ayarlamalarıyla alakalı.

    ayrıca, grubun bir de 2008 sonlarına piyasaya sürülen, milano'daki konserinin kaydından oluşan (bkz: where death is most alive) konser dvd'si vardır. youtube'da da bulabilirsiniz.