• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.03)
deadpool - tim miller
teşhisleri sonunda kanser çıkan wade wilson tüm umudunu weapon x programına bırakır. ancak katılması ile birlikte yeni bir kahraman ortaya çıkar. alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.


  1. Marvel sinema evreninden bir film

    fragman
  2. zeki, çevik ve küfürbaz kahramanın yer aldığı cinsellik ve bolca küfür içeren film. bu sebeplerden filmlerden itildiğim zamanlar olmuştur fakat bu film son zamanlarda izlediğim en eğlenceli filmlerdendi, net.
  3. deadpool'u bir polis sıkıştırır, silahını ateşlemeye baslar ama mermisi kalmamıştır. deadpool derki;
    "senin matematik öğretmenini s*keyim" ve ardından silahını ateşler son mermidir "altı hahaha". der ve bla bla bla.
  4. deadpool, ilk filmi olma özelliğinden dolayı ana karakterin fazla esprili ve abartılı olan tavırlarından sadece araya serpiştirilmiş bir film. insani yönlerine daha çok vurgu yapılmış. tabii insani yönlerine çok vurgu yapılmış dedim diye romantik bir film demiyorum, deadpool karakterine göre fazla duygu barındırıyor diyorum. ama sonuç olarak çok güzel bir uyarlama.

    ayrıca marvel'ın diğer filmlerine göre düşük bütçeye sahip. filmde de bunun hakkında deadpool " o kadar bütçeyle anca iki tane mi x-men oynatabildiniz" gibi bir espri yapıyor. zaten karakter kendinin bir karakter olduğunu bilen ve bunun üzerine espri yapabilen bir kahramandı çizgi romanlarında da.
  5. dc değil marvel comics evrenindendir kendisi.
  6. eglenceli bir film izleme umidiyle giden arkadaslarin bolca cgi kasilmis, guldurmeyen gazman cakmasi bir super kahramanla karsilasacaklari film. filmin benim açımdan tek güzel yanı kuşkusuz morena baccarin oldu. kendisini en son 2009-2011 yılları arasında çekilen V adlı dizideki şu harika haliyle görmüştüm.
  7. deadpool'un çizgiromanlarındaki en büyük olayı dördüncü duvarı yıkabilmesidir. tim miller'ın buna sadık kalarak seyirciye yansıtması güzel olmuş. inception'a atıfta bulunarak "16 duvar yıkmış mı oluyorum?" demesi güldürmüştür. (bkz: inception - christopher nolan)
  8. ortada geveze, esprili, sapık, acımasız, kana susamış bir karakterimiz var efendim. haliyle bu da captain america gibi uyuz karakterlerin sıradan filmlerinden sonra deadpool u türünde fark yaratan bir film yaptı. üstüne ilk film olunca izlerken eğleneceğimiz garanti artık.
    !---- spoiler ----!

    film hızlı ilerliyor o yüzden kaçırdığım espriler oldu ama 4. duvarı aştığı sahnede tekrar 4. duvarı aşma esprisi güzeldi.
    sonu zayıf kaldı diyebilirim sebebi de kötü karakterin tırt olması tabi.

    !---- spoiler ----!
    2. filmde wolverine i istiyoruz.
  9. bu zamana kadar yapılmış en iyi marvel süper kahraman filmi.
  10. düşük bütçesine rağmen açılış haftası geliriyle yapımcısının yüzünü güldüren film. marvel karakteridir fakat telif hakları x-men ve fantastik dörtlü gibi 20th century'ye aittir.