1. Derin internet olarak bilinen, bizim şuan kullandığımız arama motorlarıyla girilemeyen internet siteleri bütünü.

    Deep web dediğimiz şey yaklaşık %95lik kısmını yasadışı işler için kullanılan (silah kaçakcılığı, hırsızlık ve seri katil ilanları, köle ve kadın ticareti, kan donduran işkence görüntüleri, yasadışı örgütlerin planları, nazi deneyleri vb) alernatif internettir.

    Deep webe tor browser adlı tarayıcı ile kimliğinizi gizleyerek girebilirsiniz. Ama kesinlikle önermiyorum.

    Girmenin yasadışı olmaması ile birlikte, içeriğinin yasadışı olması ve örgütlerle bağlantıya geçme ihtimalinden dolayı tehlikesi de vardır.

    konu ile ilgili bir ruhi çenet videosu
  2. abartıldığı gibi derin bir olayı yoktur.

    dandik bir web browser olan "tor" ile .onion uzantılı web adreslerine ulaşım sağlanabilir.

    .onion uzantılı web siteleri indexlenmediği için arama motorları ile ulaşılamaz, dolayısı ise girmek istediğiniz web sitesinin tam adresini bilmek zorunda kalırsınız.

    .onion siteleri "http://youreads.net/"; gibi kolay hatırlanabilir domain adresleri kullanmazlar.
    .onion web site adresleri genellikle "lkmyxzcdrwwdasd323243.onion" şekildedir.

    dünya üzerinde, ağlara bağlanan hiç bir tarayıcı yada program size % 100 kimlik koruma garantisi veremez.

    internette "deep web" araştırması yapınca bir sürü yalan yanlış bilgiye ulaşma mümkündür.yok efendim derin internet 5 katmandan oluşuyormuş da 3 katmandan sonra kullanıcı master oluyormuş da...

    internet dediğimiz olay basitçe iki bilgisayarın birbiri ile iletişim kurmasıdır.iletişim kurarken yabancı gözlerden uzak kalmak için bir takım sistemler protokoller geliştirilir ki, dışarıdan bu iki bilgisayarın neler konuştuğu anlaşılmasın. (bkz: closed shell network)

    konuşmaların anlaşılmaması durumu için tor browser kullanmak mantıklı değildir.bağlantı ve veri akışınız dışarıdan izlenebilir.beni kimse bilmesin istediğimi yapayım derseniz iletişim halindeki iki bilgisayara özel yazılımlara sahip donanımlar (router) eklemeniz gerekir.

    Sonuç olarak "deep web" değimiz olay, çocukların saklanbaç oyununa benzer.senin için inanılmaz gizemler ve görünmezlik sağlarken, 3.katta oturan emekli öğretmen raif bey her şeyi görür.
  3. https://www.youtube.com/watch?v=g5KH5Qq8m6s

    oyunu bile yapılmış olandır. aldım oynadım, linkten görebilirsiniz. tabii konsepte uygun olarak korku temalı bir oyun yapmışlar. biraz da uğraştırıcı ama fena değil gibi.
  4. birçok şirketin kullandığı bir erişim ağı. bunun dışında daha farklı amaçlar için de kullanılmasına rağmen aslında tamamen kötü bir yer olarak görülmemesi gerekir. içerdiği bilgilerin boyutu, internetten çok çok daha fazladır. bunda şirketlerin ve kişisel kullanıcılar yüklediği büyük dosyaların etkisi var tabi ki. insanları korkutmasının sebeplerinden biri herkesin rahat rahat giremeyişiyle oluşan gizem ve elbette hakkında duydukları şeyler. seri katil kiralayabileceğiniz, silah alabileceğiniz bir yer sadece. bir çok yararlı iş yapılabiir ama elbette her zaman işin kötü tarafıyla uğraşmayı severiz. insanın doğası bu sonuçta. ama gerçekten de kötü şeyler olmamış değil. hiçbir hikaye durduk yere ortaya çıkmaz. izlediğim bir belgeselde bunlardan en üzücüsüne rastlamıştım.

    devletlerin uyuşturucuyu yasaklamasına karşı çıkan bir genç. fizik üzerine başarılı bir eğitim almış. sonradan kendini bu mücadeleye adamış. yaş olarak yeterince büyük ve akıl sağlığı yerinde olan insanlara açtığı site üzerinden uyuşturucu satıyormuş. elbette herkes anonim. bir süre sonra siteyi başka birine devretmiş. kullanıcılardan bazılarının polisle iş birliği yapması üzerine sitenin yeni sahibi bu kullanıcıları öldürtmüş. ama elbette olan bizim kurucuya olmuş. sadece siteyi kurduğunu ve hiçbir cinayete bulaşmadığını tekrar tekrar söylemiş, mahkemeye yüzlerce sayfalık savunma sunmuş ama savunması okunmamış bile. ve kendisi şu an mahkum. direkt devlete karşı çıkan birinin mahkemede savunmasının kabul edilmemesi günümüz dünyasında normal karşılanacak bir durum elbette.

    yazılımcı olan abim 4. katmanına kadar girebiliyormuş. benim o düzeyde bilgi birikimim yok. uzmanlık alanım da değil. o yüzden öğrendiğim kadar şey biliyorum deep weble ilgili.
    jimi
  5. interneti bir buzdağı gibi düşünürsek heh işte bu 'deep web' denen şey suyun altındaki kısım...
  6. bununla ilgili anlamadığım şey, nasıl oluyor da internetteki bilginin 9-10 katı deep web'de oluyor. kimse doğru dürüst girmeyi başaramıyorken bilgiyi kim oluşturuyor? deep web'e bilgi yüklemeyi misyon edinmiş kişi ve kuruluşlar mı var? bu arada bilgi dediğin nedir? geçen gün bizim kapının önünde miyavlayan kedinin fotoğrafını çekmiştim. bunu deep web'e yüklesem bu bilgi midir? ki yüklemedim ve biliyorum ki pek çok kimse yüklemiyor. o zaman nedir bu bilgi? çok az kişinin ulaşabildiği bir platformda wikipedia'nın 9 katı bilgiyi kim, neden ve nasıl oluşturur ve oluşturulsa bile bu bilgi nasıl normal internete sızmaz?

    öyle geliyor ki insanlar sanki normal interneti azımsayıp deep web'i biraz gözlerinde büyütüyorlar.
  7. abartılmış koca bir balondur. şu ağın tek ilginç yanı, google'ın indexlememesi. bakın indexleyememesi demiyorum, çünkü istese altını üstüne getirir. indexlememesi. ne olduğunu nasıl çalıştığını da açıklarsak:

    www: bır sunucu var, 1000 kullanıcı var. veriler sunucuda saklanıyor, kullanıcılar istekte bulunursa sunucudan veri alabiliyor. sunucu izin verirse kullanıcılar veri yükleyebiliyor. (download ve upload). bağlantı doğrudan kullanıcı ile sunucu arasında oluyor.

    tor: bir sunucu var, 1000 kullanıcı var. veriler sunucuda saklanıyor, kullanıcılar istekte bulunursa çarşı karışıyor. 1. kullanıcı siteden veri almak isterse bu istek 5. kullanıcıya gidiyor. 5. kullanıcı sitenin 1/10'luk kısmını 560. kullanıcıdan, kalanını da 980. kullanıcıdan alıyor. allah bilir onlar da başka kullanıcılardan alıyordur. en son birileri sunucudan veriyi alıp bir geridekine yolluyor. o da ondan öncekine, derken baştaki adama geri dönüyor. sunucuya ulaşana kadar 600 defa bağlantı kuruluyor yani. kimin nereye girdiğinin izi çok zor sürülüyor. sürülemiyor diyemeyiz, sürülür ama zor.

    (bkz: torrent) de aynı mantıkla çalışır. ona da göz atın derim. normalinden tek farkı verilerin sektire sektire ulaştırılması yani. başka bir olayı yok. öyle seviyelermiş, şifrelermiş, gizli cia dosyalarıymış vs. komplo teorilerine gerek yok. gizliliğini/özgürlüğünü isteyen bir grup öfkeli gencin icadıdır. internet aleminde çok oluyor böyle şeyler.
  8. sanıldığı gibi yalnızca cinsel içeriğin,uyuşturucunun,kiralık katillerin bulunduğu bir mekan değildir. ingilizce bilgisi,her şeye tıklamamak,biraz da bilgisayar bilgisiyle yararlı bir ortam dahi olabilir. ayrıca zaten içindeyiz. ilk seviyelerde. tor kullanarak erişebileceğiniz seviye de o kadar derin değil. bi yerden sonra donanım bilgisi de gerekecektir(merak edenler için css nedir). yalnız tabiki dikkat etmek gerekir yeterli bilgi yoksa girmemekte fayda var. hele windows kullanıyorsak hiç girmeyelim. ama yine de doğru bilgi verelim. ne kadar ot b*k varsa o kadar yararlı içerik bilgi de var.