1. istifa etmemek ortadoğu asya afrika güney amerika toplumlarının geleneğidir artık yani dünya nüfusunun 4/5 i bu şekilde. ve biz de bu çoğunluğun içindeyiz. muhalefetimiz de istifa etmez iktidarımız da, bürokratımız da istifa etmez küçük memurumuz da. kısacası kimse istifa etmez, çünkü istifa, hatayı kabullenmek anlamına gelir oysa bizim gibi toplumların genel özelliği suçu hep başkasına atmasıdır.

    sorunun kaynağı kendimizi 1/5 arasında görmek isteğinde yatıyor oysa kabullensek yerimizi ne mutlu olacağız...
  2. yenilmek ne demek len? basket maci mi bu? secimi kazanamayinca yenilinmis mi olunuyor? tarihinin en iyi secim sonucunu almis demirtas istifa mi etsin simdi misal?

    basarisizlik veya ayip karsisinda istifa etmek gerekir; ve kulturumuzde maalesef boyle bir kavram yoktur. bu haysiyetsizligi de en guzel hukumetimiz ve sevgili bakanlari yillardir sergilemektedir. bir de stepne dedigimiz muhalefet lideri arkadas.
  3. öncelikle 'başarısızlık' ve 'yenilmek' kelimelerinin siyaset dünyasında farklı algılanması gerekir diye düşünüyorum.

    en basidinden karşılaştırmak gerekirse spor müsabakalarında 'defalarca yenilirseniz' zaten başarısız sayılırsınız ve görevinizden istifa eder veya kovulursunuz.(sanırım ülkede ender işleyen sistemler burada yeni farkettim lan) gerçi orada bile çıkarlar söz konusu ya neyse konumuz bu değil. ne diyorduk siyaset hah,

    şimdi yeni kurulan bir partinin amacı ile yıllardır siyasi arenada görünen partinin algıları farklıdır doğal olarak. yeni kurulan bir parti iktidar olma şansı çok fazla değildir ve yenilmiştir ama başarısız olarak görmekte doğru değildir.

    bunu da açıkladığımıza göre başarısızlık kavramı üzerinde duralım birazda,

    -insanlar arasındaki gelir dağılımı adaletsizse
    -ülke dışa bağımlıysa
    -hukuk sistemi çöpe dönmüşse
    -seçimle gönderdiğimiz millet vekilleri koltuklarında uyuklayıp telefonlarıyla goygoy yapıyorsa
    -tecavüzcüsü, hırsızı ülkede itibar görüyorsa
    -lan hepsini geçtim ülkede can güvenliğin bile yoksa ki yok

    hükümete 'başarısız' demek hafif bile kalır lan ve bunlardan istifa etmelerini beklemek kadar da normal birşey yok.

    bizim gibi geri kalmış toplumlarda lafla peynir gemisi yürüdüğünden dolayı bu tip durumlar insanlara ne yazıkki boş gelir.

    öz eleştiri demişiniz ama neyin öz eleştirsini yapayım güzel kardeşim? devlet aldığım herşeyden vergisini paşa paşa alıyor ve benim can güvenliğimi koruyamıyorsa ben neyin öz eleştirisini yapayım bir söyler misiniz?
  4. birey bazında bakıldığında insanın o işe muhtaç olduğunun bir göstergesi olabilir. ancak bir insanin sevmediği ya da başarısız olduğunu düşündüğü işinden istifa etmesiyle hükümetin istifa etmesi nasıl aynı kefeye konulabilir? koskoca bir ülkeyi yönetirken hata yapma, "kandırılma" lüksünüz yoktur. yapılan hatalar istifa sebebidir, olmalıdır.
  5. pan
  6. hükümetten sürekli istifa beklemek ikiyüzlülüktür açık ve net. lütfen yanlış anlaşılmasın kesinlikle hükümet haklıdır istifa etmesin demiyorum ama bu durumda özeleştiri yapmak lazım bence