1. minibüs yolcusu eylemi. erkekler daha çok yapsa da kızların yaptığına da şahit oldum.
  2. basligi gorunce aklima direkt toplu tasima tacizcileri geldi. basligi acan arkadas da böyle düşünerek açmış zaten.

    simdi uzunca bu konuyla ilgili bir anımı paylasacagim efendim.

    bir gun okula gitmek icin otobuse bindim (sanirim lise 3'gidiyordum) ve ayaktayim. sağ tarafimda da benden buyuk ama genc bir bey dikiliyor. sol elinde poşet var bunun. benim bacagima yakin. posetle surekli carpiyor bana. otobus sallaniyo bahanesi hazır tabi. sonra eliyle carpiyormus gibi yapip degdirmeye basladi bu. o carptikca ben sola kayiyorum, ben sola kaydikca adam bana yaklasiyor. utandigim icin direkt tepki gösteremedim. en sonunda bagirdim tabi adama, otobusun arkasina gitti. gittigi yerde de baska liseli kızlar var. aynisini onlara da yapmaya basladi sanirim cunku otobusun arkasindan bir ses geldi. bu tacizciyi fark eden bir adam buna bagirmaya basladi. sonra o adam sishane duraginda indirdi tacizciyi, önceden arkadaslarina da duraga gelin diye aramis sanirim. durakta bir dünya erkek bu tacizci adami deli gibi dövdüler.

    hep söylüyorum malesef şiddet şiddeti doguruyor. kısır döngü olmuş bu mevzu, degisen hicbir sey yok. tacizciler dövülür, linç edilir ama tacizci yine tacizci iste. cok merak ediyorum yediği bir dayakla tacizi birakan adam var midir? ama böyle yanlarina kar birakmak da olmuyor. adam gelecek her gun ona buna degdirecek insanlari rahatsiz edip gidecek, kimse de bir sey yapmayacak. bu da tuhaf. iki ucu boklu degnek dedikleri bu olsa gerek.

    değdirmek mevzusuna tekrar gelecek olursam; yahu bu nasil bir sapiklik ? otobuste elini kapali bir bacaga carpiyormus gibi yaparak degidirip cekiyorsun, peki bundan ne anliyorsun ? bu eylem insana nasil bir mutluluk ya da zevk sağlar anlamis degilim.

    bu kisilerin tez zamanda insana evrilmeleri dileğiyle..
  3. aklıma arabayla başka bir arabanın tamponuna hafif dokunmak eylemini getiren kavram
  4. clifford clavin'in çok sevdiği eline sıklıkla yaptığı eylem (bkz: #53715) .