• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.00)
deli yürek
yusuf askerliğini bitirdikten sonra yaşadğı mahalleye geri döner ve ailesi onu sevinçle karşılar. araba tamircisinde çalışan yusuf'un dükkanına bir gün zengin bir ailenin kızı olan feraye, hasarlı arabasını bırakmak için gelir. yusuf, tamir olduktan sonra arabayı feraye'nin evine bırakmaya gider ve karşılaştığı zenglikten etkilenir.

mahallelerine sık uğrayan mafya ağası kara hamit'i yeni ve zengin bir hayata başlaması için bir fırsat olarak gören yusuf, tam mafya babası ile konuşmaya gittiğinde kara hamit için kurulan bir pusunun ortasında kalır...


  1. hayydarinnaaa riinna riinna rinanaaaayy
    hayydarinnaaa riinna riinna rinanaaaayy
    varlığıııın yakıyoooorrr...

    daha fazlasına gerek yok herhalde. şimdi kuşçuya gidip bir de çay içtik miydi tamamdır. ciddiyim.
  2. (bkz: beyinde gereksiz yer kaplayan şeyler)
    yeryüzü almıyor bedenimi göklere sığamıyorum sessizce durup usulca sokulmak varken tut kendimi yüreğim diyorum sözlerinde sahip şarkısı
    avukat ayşegül rolünde ebru cündebeyoğlu oynaması zeynep rolünde zeynep tokuş
    kuşcu
    yusuf miroğlu kuralları(gazozuna bile olsa kumar oynamayaksın)
    ağabey bozo gibi karakterler

    çocukluğumda bunları izleten aileme saygılar
  3. bir tür kurtlar vadisi prototipiydi. onun gibi mafya, mafyayı kullanarak çeteleri yok eden derin devlet, kontrgerillanın yozlaşmış unsurları, hatta sürekli hikâyeler anlatan bir karakter barındırırdı. farkıysa ana karakterdi:
    !---- spoiler ----!

    yusuf miroğlu, üsküdarlı bir mahalle delikanlısı. hasbelkader askerliği sırasında özel harekata ayrılır, terhis olduğunda da bir terör saldırısına karşı koyarak meşhur olur ve mahalle çetesinin radarına girer. sevgilisi feraye'nin de ölümüyle mafyaya savaş açar. önce mahalledeki kara hamit çetesiyle rakibi kesik recep'i yok eder, sonraları kontrgerilla şeflerinden "ağabey"in emrine girerek banka hortumcularıyla, büyük kaçakçılarla, turgay atacan ve savaş doğan gibi güçlü bağlantılara sahip insanlarla kapışır. ama her daim mahallesine sırtını yaslar. adamları bile mahalle arkadaşları sabri abi, kuşçu, ali, yılmaz gibi insanlardır.

    polat alemdar ise yüzünü değiştirmeden önce ali candan'ken de birçok operasyona katılmış, kültürlü, birçok yabancı dili olan profesyonel bir ajandır. tam bir james bond'dur ancak onun gibi çapkın değildir, elif'i hiç unutmaz. keza ekibi de profesyonel mafya üyeleriyle (memati gibi) bir diğer mit'çi olan abdülhey'den oluşur. ama kurtlar vadisi gibi amerika'ya, masonlara, dış mihraklara bağlanan bir öyküde mahalle delikanlısı miroğlu ile de olmaz, olay sezercik küçük mücahit filmine döner. belki de bu sebeple, güneydoğu'da çekilen sinema filminin ardından son sezonda mossad'la uğraşmaya başlayan yusuf miroğlu son bölümde ölmüş, yerine de kurtlar vadisi dizisi çekilmeye başlanmıştı.

    !---- spoiler ----!