1. demokrasiden soğutan, vatan millet sakarya edebiyatının tavan yaptığı, akp hegemonyasını pekistirmeye dönük gösterilerdir.
  2. ya bak anlarım, vatanın için insanların arasında "nöbet" tutabilirsin, ama bu amına koyduğumun kornacıları nöbet mi tutuyor da beynimizi sikiyor? ulan bir değil iki değil on değil, korna korna korna, kornayla mı kurtaracan vatanı? in arabadan, geç insanların arasına meydanlarda bağır, lafım yok o zaman sana.
    ama gecenin 1'inde, o sikimtrak arabandaki korna sesinle hanemize tecavüz etmene de gerek yok kardeşim, senin yüzünden pencere kapalı uyumayalım, gözünü seveyim.
  3. eskiden yargı, yasama, yürütme diye ayrılırdı güçler. asker de ayrı bir güçtü. şimdi hepsi tek güç. ve insanlar hala demokrasi(!) için nöbet tutuyor. demokrasi değil bu. bildiğin monarşi.
  4. bizim burda sahilde belediye önünde toplanıyor millet akşam yürüyüş yaparken ellerinde bayrak olan kalabalık bir ailenin arasındaki konuşmayı duymuş bulundum.

    kadın bayrağı göstererek "ne yapayım bunu şimdi oraya kadar?" dedi.
    adam da gayet lakayıt; "aman atıver çöpe gitsin yarın akşam yine dağıtırlar zaten."

    hani canım bayrak sevgisi? hani o milliyetçilik hani o ırmağının akışına ölürüm türkiyem? demek istedim. biri sokağa çıkın dedi diye sokağa çıkan ama ne için çıktığını bilmeyen veya unutan insanlar yoğunlukta sanırım bu nöbetlerde. sokakta gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum.

    ayrıca artık bir "ramazan şenlikleri" formuna girmedi mi sizce de? akşam yemeğinden sonra çıkılır, meydanda dev ekran karşısında en güzel yer kapılır, elde bayrak, dilde dombıradan mehter marşına uzanan melodiler...

    ramazan etkinliklerine ek olarak bir de; kornaya abanarak ana caddelerde dolaşmak, havaifişek patlatmak, müzik(mehter marşı) son ses açıp arabanın (tercihen şahin-doğan) camına oturarak turlamak olayı var. bu da işi artık iyice düğün alayına çeviriyor.

    he bir de söylemeden geçmeyeyim; sahilde horon vuranların sayısı da az değil hani...
    bir yerden baktığında komik derecede güzel; şiddet içeren bir eyleme karşı oynayarak tepki vermek... ütopik di mi:)

    ama neye tepki verdiğini unuttu artık insanlar. iş eğlence rutinine dönüştü. hani o güzel şarkıda diyor ya; aklıma hep o geliyor her akşam: "...az şey bilip çok şey hisseden insan..."
  5. bir nöbet geçirdiğimiz kesin.. fakat ne nöbetidir, ne kadar sarsar bizi, yatağa düşürür mü; öldürür mü yoksa süründürür mü... bir 10 yıl sonra anlarız.
  6. eskiden belediyeler festival düzenlerdi bu zamanlarda, türlü türlü sanatçılar gelirdi. demokrasi nöbeti ile sadece mehteranlar geliyor. festivale kendisi gitmeyen bu güruh, nöbete ailesini ve çekirdeğini alıyor.
  7. tuğra çıkartmalı doblolarla tank durduran halkın izmir marşı, dombıra, ve ölürüm türkiyem eşliğinde kendinden geçmesi haline gelmiştir. sarı saçlım mavi gözlümden sonra dombıranın sonra da 10. yıl marşının falan insanda kafa yapması normal insanlar da haklı gerçi
    wtf
  8. nasıl başlasam bilemedim ama akpartinin seçim şarkısının orjinalini çok severdim, mehter marşlarını çok severdim ve daha da önemlisi bayrağımızı çok severdim fakat bu insanları gördükçe daha iyi anlıyorum ki recep neye elini atsa içini boşaltıyor. kendi değerlerinden dahi soğutuyor adamı .
  9. tabi ki demokrasiye sahip çıkın. (ama sonradan döneklik yapmak olmayacak.) isterseniz aylarca,yıllarca hep birlikte demokrasi için korna çalalım, bayrak sallayalım. fakat hepsinden önemlisi artık, insan olduğunuzu ve kendinizinde sahip olduğu gibi her bireyin hakları olduğunu unutmayın. kendi ahlaki yargılarınızla insan konumlandırmayın. kendi görüşlerinizi tek bilip, üç maymunu oynamayın. tecavüzlere artık sessiz kalmayın, onlar içinde sokaklara dökülün. adalet için, birlik için. dinin vazifesidir diye korkunç şeyleri meşrulaştırmayın artık. çocuklara dokunmayın.çocukları öldürmeyin.yardım etmekten, sokakta insanlarla göz göze gelmekten korkmayın artık. gülümsemekten korkmayın.kürt diye ötekileştirmeyin insanları, alev'i diye yakmayın. laz diye küçük görmeyin, müslüman değil diye insanlıktan aforoz etmeyin. sadece saygı gösterin,önce kendinize sonra diğerlerine.sınırınız olsun, özel alanınız. oraya kimseler dokunamasın ama sizde dokunmayın. kısacası birlik olacaksak böyle olalım, sonra demokrasi için el ele daha da sıkı tutar marşlarımızı söyleriz. sadece kaybettiğiniz insanlığınızı kendi yarattığınız o bataklıktan çekip kurtarın.
    sevgiler...
    hera
  10. bu sokaklarda yapılan şey demokrasi nöbeti ise ben istemiyorum o demokrasiden kalsın!
    darbe başarılı olsaydı şu an sokaklarda olanlar darbecileri alkışlıyor olacaktı kimse kandırmasın kendini. vatanı kurtardılar falan diyeceklerdi!
    her şey gövde gösterisine dönmüş durumda şu anda.sokaklarda onuncu yıl marşı çalınmıyor bilmiyorum farkettiniz mi? es kaza chp li belediyelerin düzenlemiş oldukları "demokrasi" nöbetlerinde çalıyorlar bir tek. adamların tüm basiretsizliğiyle ülke uçurumdan dönmüş ama bunların garezi hala cumhuriyete ve onun değerlerine. yoruluyorum artık yaşadığım ülkenin bu halini gördükçe!
    zepur