1. halka soracaklarmış. halk ne derse o olurmuş. ya kardeşim halk cahilin önde koşanı. koyun. koyunlar bir koç seçecek zenginler arasından o da koyunları öpecek. o yüzden hiç oy kullanmadım. demokrasiye inanmıyorum.
  2. aristokratların adil bir şekilde seçileceğini bilsem aristokrasi güzel bir sistem. öhm çünkü ben de aristokratım. ama bunun anlamı dağdaki çobanın oyuyla benim oyum bir mi gibi bir şey değil. o biraz burjuvazi gülüm.
  3. her sistem eninde sonunda çürüyüp gidiyor o yüzden çok şey etmemek lazım.
  4. demokrasi "halk ne derse o olur" anlamına gelmediği için, şimdilik içi boş önerme.

    altını doldurduğun zaman, gel yine konuşalım.
    ulgan
  5. "cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. sadece seçim yaptığını zanneder. cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen bir adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır. böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir."

    -friedrich nietzsche
  6. boktanlığı ülkeye halka göre değişir. şu bir gerçek ki bize birkaç beden büyüktür sırıtır. bizim halkımıza diktatörlük yakışır alkışlasın dursun hepsi.
    not: referandumun hayirlara vesile olmasını temenni ediyorum.
    wtf
  7. platon sen misin?
    bu mesajım başlıkla alakasız olduğu için silinmiş. bu mesajım başlıkla gayet alakalıdır.
    platon devlet kitabında demokrasinin en kötü yönetim şekli olduğunu söyler. buraya makale döşetmeyin insana. demokrasi ona göre en kötüdür çünkü siyasetten anlamayan insanların bu alanı etkileme gücüne sahip olması, bizi idealar dünyasındaki "siyaset"ten uzaklaştırır. bizi çoğunluğun tiranlığına götürür. çoğunlukta seçtiği kişi de vasıfsız ve erdemsiz olduğu için seçildikten sonra kendi tiranlığını kurar. şimdi mesajımı geri koy.
  8. demokrasi dünyanın en büyük 2.yalanıdır.
  9. demokrasi denilen yavrucak eninde sonunda yaşlı kurt aristokrasi tarafından çuvala atılacak, ve üzerinden atlar geçmek suretiyle çiğnenecektir.

    hoş demokrasi denilen 'yalan' oluşturan yine bu aristokrat sınıfı ya, daha da bir şey diyemiyorum. insanoğluyla, burjuva ile alay etmenin en güzel yolunu bulan atina'lı alagavat kardeşlerimize teşekkür ediyor, şimdiki demokrasi nöbetçilerine de iyi şanslar diyorum.

    burada 'demokrasi nöbetçileri' diye bahsettigim kişiler, tankların altına yatan kişiler değildir, yanlış anlaşılmasın. demokrasiyi savunarak hak ve özgürlükleri de savunduğunu düşünen insanlardır.

    not: 18 yaşındayım ve anarşist değilim.
    galaxy note 2: imla.
  10. kagit ustunde cogumuz demokrasinin en iyi sistem oldugunu kabul ederiz ama adalet olmayan sistemin adi ne olursa olsun farketmez. en iyi orneklerinden biri icin uzaga gitmeye gerek yok