1. yaptığı iş dikkate alınınca bir nazan öncel'den bir sezen aksu'dan eksiği olmayan nevi şahsına münhasır sanatçı.
    abi
  2. yaptığı iş dikkate alınınca bir bayhan' dan da eksiği olmayan şarkıcıdır.
  3. kendisi afedersiniz kokocudur.
  4. saul goodman'ı arasa böyle olmazdı dediğim ünlü kişisi. bu sektörde avukat parasını kısmamak lazım, hele ki federaller de işe bulaşmışken.
  5. yıllar geçse de şu şarkısı değerini hiç yitirmemiştir.işin içinde bir de hüsnü şenlendirici var tabi.
  6. kendisi iyi ama çevresi kötü, bugün iser istemez üzülüyor insan.
    az önce bir şarkısı aklıma takıldı.
    "unut beni yakamoz misali" diye giden. okan bayülgen çekmişti klibi.
    zamanında değerini bildiğimiz sanatçı diyebileceğimiz bir saygınlığa ulaşacak enerjiye sahipken, biraz kumaşta belki de talihinde mi sıkıntı var kestiremiyorum.
    popstar zamanları ercan saatçi ile oturduğu koltukta şaşırtmıştı, boş ve vasıfsız sohbetleri ile hayal kırıklığı yaratmıştı,
    bu muydu bu şarkıların sahibi demişliğim vardı. askerliğimde yol arkadaşı olmuştu deniz seki. dönüp aynı noktaya takılıyorum, doğru kişi de olsan doğru insanları da karşılaştırmalı talih.
  7. kendisi kötü çevresi iyi mi kötü mü bilemem. sevgi kelebeğini özgürlük marşı söyledi diye hapse attılar sanki. suçsuzmuş algısı yaratılmaya çalışılıyor. çevresindeki arkadaşlarına uyuşturucu sağlamak benim gözümde şerefsizliktir. ha torbacı ha bu.

    yanlış anlaşılmasın uyuşturucuya karşı falan değilim. isteyen kullanır istemeyen kullanmaz beni ırgalamaz ama ortamlarda sen on sekiz on dokuz yaşındaki çocuklara uyuşturucu verirsen ister sat ister ücretsiz ver her cezayı hak ediyorsun.
  8. annemin "mâna bulma başına gelir" paranoyasının gerçek olduğunu gözümde kanıtlamış sanatçıdır. sen millete "hapse giren adamdan sanatçı olmaz!" de, "bunları toplumdan aforoz etmeliyiz de", jüriliği terk et, sonra git hapse gir, ağla. vallahi karma bazen çok şakacı olabiliyor.
  9. 5 haziran 2017’de tahliye edilmiştir.

    tahliye edildikten sonra (beraat değil, tahliye!) konser turnesine çıkacaktı. ilk konserinin tarihi de kuzey kıbrıs’ta 15 temmuz 2017’deymiş. ama deniz seki, 15 temmuz 2016 askeri darbe girişimi sırasında ölenler için konserini ertelemiş.

    (bkz: tribünlere oynamak)

    !---- spoiler ----!

    Serbest kaldıktan sonra kendisini yoğun bir konser maratonu bekleyen Deniz Seki, 15 Temmuz tarihli konser teklifini redderek toplum karşısında sevimli görünmeye çalıştı.

    15 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs’taki bir otelde sahneye çıkmak için anlaşma yapan Seki, o konserin tarihini ileri bir tarihe aldığını belirterek “O kadar çok şehidimizin olduğu kara bir günde sahneye çıkıp şarkı söyleyemezdim. O yüzden tarihi 22 Temmuz’a aldık. 15 Temmuz’da yalnızca şehitlerimize dua etmek istiyorum” ifadesini kullandı.

    !---- spoiler ----!