1. ssg nin bu konuyla ilgili yaptığı tanımı çok beğenirim
    kup
  2. yapılan bazı araştırmalara göre ınstagram depresyonu tetikliyormuş. şaşırdık mı sanki bu habere; gayet tabi hayır! sosyal medyanın ruhsal yönümüzle ilgili etkisini bilmeyen yoktur sanırım. bir güruh rahatsızlığını dile getirirken içerik kısmıyla ilgili olarak, diğeri takip etmeme şeklinde bir çözüm sunuyor.

    zaten çokça gözlemlediğim durumlardan biri; ınstagramı neden takip ederiz ya da neden kullanırız? meraklısı olduğumuz konularda ki, ısrarla bence bu kısmı öenmli olandır, bilgi sahibi olmaya çalışırız ya da bir parça hoşnut olacağımızı görüntülere maruz kalarak saniyenin onda birinde akışta kendimize bir yer ayırtmış oluruz. ara sıra paylaşım da yaparız pek tabi..

    şimdi burada paylaşım yapmak ve takip etmek gibi iki kavram var. paylaşımlarda daha çok dikkatimi çeken kısım şu; insanlar ya fiziklerini ön plana çıkartıyorlar, kendilerindeki değişimi kabullendirmek adına çevrelerine ya da çalışma-aile ortamlarını konu olarak seçiyorlar. bir diğer durumsa hobisel alanlar ki oraya pek girmiyorum.

    bana çok garip gelen bir durumdu ki, şu yazı da işin tehlikesel kısmına değinilmiş zaten, selfi dediğimiz ya da öz çekim olarak sonradan adını güncellediğimiz bir teknik var. bu durum gerçekten kiminde artık takıntı boyutlarına gelmiş. işin bu kısmından sonrasını ben vah vahh, sıkıntılı demek ki olarak algılamaya başladım. çünkü bu tarz insanlar olayın sadece bu kısmıyla ilgilenmiyor artık; sürekli bir kıyas mücadelesi içine girip kendilerini bir yarışa teslim etmiş oluyorlar. sonrasında evet, duygusal bir çöküş. ne olursa olsun kendini mutlu edememe hali baş gösteriyor.

    çevremde sürekli şikayet halinde olup da kendini ön planda tutma mücadelesinde olan insanları depresif görüyordum ki ciddi mana da bununla ilgili bir çalışma yapılmış, yapılıyormuş. burada ben insanların sürekli fotoğraf çekip yayınlamasından rahatsızım gibi bir durum çıkmasın ortaya.. fakat gereksiz işlere zaman harcayarak önce kendi zihinlerini meşgul edip ruhsal bir çöküntü içine giriyorlar sonrasında ise çevrelerini buna dahil ediyorlar.farkında olmadan etkileşimler sonrası mutsuz insanlar dominosu dizilmeye başlıyor yan yana.

    sosyal medya gerçekten günümüz dünyasında güçlü bir aktör. öyle güzel oynayıp etki ediyor ki herkese. kimileri kaptırmış giderken bu akıma kendilerini, kimileri ise sadece ihtiyacı olanı almaktan yana ki bana da sorarsanız en makul ve mantıklı olan kısmı budur. zaman kavramı her geçen gün daha da kıymet kazanırken gelin bir kere daha düşünelim; ne kadar zaman ayırıyoruz sosyal medyaya ve kimlerin yerine anlık da olsa geçmek istiyoruz? üstelik olumsuz mana da geri dönüşlere sebebiyet vermesine neden olanın burada kendimiz olduğunu bile bile neden bu akımlara bu derece rağbet gösteriyoruz? faydalı zamanlar yaratmak, artık tek çabamız olması gerekirken..