1. yolu depresyona uğrayan kişilerin evlerinde mutlaka bulunan hırka.

    depresyon, ruh ve gönül yorgunluğu, karamsar durumlarda giyilir, durum ortadan kalkana kadar hiç çıkarılmaz.

    kurt cobain’in sahnede de giymesiyle ün kazanmıştır.

    renkleri en makbulü toprak rengi ve gri olmak üzere siyah, yeşil, lacivert olarak değişebilir. ama ortak özelliği renklerin mat ve solmuş olmasıdır.

    genelde el örgüsü, eskimiş ve tüylenmiş olanları tercih edilir.

    bol ve uzundur. kadınlarda hırkanın kolları parmak uçlarına dek uzanır, erkeklerde ise kol boyu kısa da olabilir.

    düğmelidir, ama düğmeler asla iliklenmez.

    zor zamanlardan kaçıştır, insanı görünmez yapar, çevreye de ‘’depresyondayım dokunmayın’’ mesajı verir. kişinin depresyonu ağırlaştıkça hırka süner, iner, tüylenir, hırka tamamen organiktir ve giyenin ruh haliyle tam uyum içindedir.

    içindeki insanı rahat bırakır, ona şekil vermeye zorlamaz, aksine onun şeklini alır. bu şekil genelde baş öne eğik ve sırt kambur olduğu için hırka da o şekle bürünmüştür.

    zor zamanlardan kaçıştır, insanı görünmez yapar, kötü psikolojiden uzaklaştırır, sarıp sarmalar, her şeyden korur.
  2. kurt cobain'in giydiği hırka depresyon hırkası mıdır ya da kurt cobain o hırkayı bu amaçla mı giymiştir bilinmez ama bence depresyon hırkası kapitalizmin sahneye sürdüğü bir hırkadır.

    depresyon hırkası adı altında tasarlanıp pazarlanan ürün, kalitesiyle insanda depresyona girme isteği bile uyandırabilir. ya da depresyondaki insana bu hırkaya sahip olmadığı takdirde yeterince depresyonda olduğunu yansıtamayacağı fikrini aşılayabilir. gerçekten bu kapitalizmin hiçbir şeye saygısı yok.

    bari böyle şeyler tasarlanacaksa insanın içini açan şeyler olsa. mesela mutluluk şapkası veya özgüven ayakkabısı. neden hep melankoli? hepiniz mi gotiksiniz?
  3. vitrin depresyonudur o.
    depresyondaki insanın gözü giyeceğini-giymeyeceğini mi görüyor sanki?

    kişisel depresyonumuzu bile kliplerden filmlerden gördüğümüz şekilde yaşar olmuşuz. acımızı bile kendimize has şekilde çekemiyoruz demek. vay halimize.