1. aramanıza gerek yok bence, zaten buradaki topluluğun amacı bu gibi geliyor bence.
    herkesin açık olduğu bir fikir diye tahmin ediyorum dertleşmek.
    yazıların takip ettiğiniz, aynı kafada olduğunuzu düşündüğünüz youser'a dann diye gönderiverin mesajınızı.
    sen kimsin lan değişik diye cevap almayacaksınızdır.

    edit : bir iki mesaj aldım da, böyle bir cevap alırsanız ben dinlerim sizin dertlerinizi. :)
  2. insanın derdini savacak bir meşgalesi olmazsa (bu iş olur, eş olur, çocuk olur) daima gönlünü tasalandıran bir derdi olur. anlatın, azaldığını farkedeceksiniz.
  3. unutulmaz. 9 değil 109 yıl geçse de unutamazsın.

    unutmadan; https://www.youtube.com/watch?v=qdjyAMJRz4U

    bir kere yer etmiştir aklında, kalbinde. bir söz vardır, "insan bir kere öğrendiğini bir daha unutamaz" diye. bu mevzu da buna benzer. için daralık, kalbin sıkışır, elini kolunu nereye koyacağını bilemezsin. garip bir huzursuzluk dolaşır bedeninde, ruhunda. nefes alırsın hatırlarsın, dumanı doldu mu sigaranın ciğerlerine iyice acır ruhun. ellerine bakarsın onun ellerini görürsün, burnunda onun nefesinin kokusu tüter, başını dizlerine koyduğun ve upuzun saçlarının yüzüne düştüğü gelir aklına. beraber geçtiğiniz sokakları bir kenera bırak, onunla telefonla konuştuğun mekanları, köşebaşlarını bile hatırlarsın en ince ayrıntısına kadar.

    üzülürsün aklına gelir. gülersin bu sefer daha da beter hatıralar basar zihnini. kafanı duvarlara vurup unutmak istersin, unutamazsın. yüzünü gördüğün ilk an gitmez gözlerinin önünden ama yine de bir tebessüm kondurur dudaklarına. sonra onun yüzüne son kez baktığın an gelir aklına, unutmak istersin, unutamazsın.

    onunla aynı isme sahip bir arkadaşın, tanıdığın olmasın diye dua edersin, o da olur. arkadaşından, eşinden dostundan soğursun gitgide. attığın adımdan nefret eder hale gelirsin, kesip atayım şu bacakları dersin, beceremezsin. sonra giderek kendinden de soğumaya başlarsın.

    elini cebine atarsın bir gün, ona ait bir şey çıkar oradan. unutmuşumdur derken, tokat gibi çarpar suratına hatıraları, unutturmaz kendini. atmak, yakmak, parçalamak istersin ama başarmazsın. diyelim ki başardın, bu sefer 'neden yaptın bunu?' dercesine iyice hücum eder tüm hücrelerine. ölmek istersin, unutmak için. ölemezsin. çünkü unuturum diye korkarsın, kendine bile itiraf edemezsin.

    günler döner, yıllar geçer, sakinleşirsin. yaşın ilerler, yükler biner sırtına, unuttuğunu zannedersin. ya birden karşına çıkar hiç ummayacağın bir yerde ya da bir şey olur bağırır sana 'hala burdayım!' diye. o an ikiye bükülmüş vücudunun içinden dimdik bir şekilde doğrulup çıkar ruhun, 'hafızam hala genç' dercesine. bir daha hatırlarsın nasıl başladığını, nasıl bittiğini, nasıl sevdiğini, okkalı bir tükürük savurmak istersin geçmişin suratına doğru, ciğerlerinde nefes kalmamıştır bile, sadece fısıldayarak onun ismi dökülür dudaklarından, bir tek ona yeter gücün.

    sonra kabul edersin, unutamayacaksın!
  4. skype, whatsapp veya herhangi bir internet aracıyla dertleşilmez. dertleşeceksen bildiğin yüz yüze gelip kadehleri koyup dökeceksin neyin var neyin yoksa. ve bunu bir kez değil, kafana ne zaman dank ettiyse. internet muhabbeti tamamen zaman kaybı. insanlar birbiriyle buluşmalı, konuşmalı ve samimi olmalı.
  5. yalnız şimdi başlığa baktım da herkes "ben çok iyi dinlerim." demiş. ulan derdi olan kim o zaman, neyi dinliyorsunuz? :)
  6. ya ben buradan derdimi anlatsam ne olacak sanki veya dinlesem ne değişecek, karşılıklı bir şeyler içip sohbet edemedikten sonra. karşıda ki anlatırken gözlerine, hal ve hareketlerine bakacaksın, daha sonra sen anlatacaksın o dinleyecek, güleceksin, hüzünleneceksin ve birçok duygu yaşayacaksın öyle tadı çıkar bu sohbetlerin.

    şuan sıkılıyorum mesela, hissizleştim iyice yazmaya üşeniyorum ama karşılıklı sohbet olsa dinlerim de anlatırım da
  7. niye herkes özelden mesaj istiyor anlam veremedim. bu başlık altına direkt derdini yazsin mesela derdi olan. o konuda ben expertsem ben yardımcı olayım ahmet anlıyorsa o yazsın falan.

    mesela benim derdim yok çok şükür. ufak tefek şeyler var ama kendim halledebilirim. insanın kendisinin halledemeyecegı şeye dert denir zaten. e biz milletçe yardımseveriz. elimizden gelen bişey olursa mukakkak el atarız mevzuya.

    not : uzmanlık alanım problem çözme. her türlü.
  8. insanlardan vazgeçin artık
  9. sosyalleşmeye , sosyalleştirmeye müsait olduğu için sevdiğim başlık. paylaştıkça paketteki sigara miktarı da azalıyor.
  10. baya güzel dinlerim ama anlatırken herşeyi anlatamam. çıkmaz en derine kadar düşündüklerim ağzımdan. çok nadirdir. artık baya dolmuş olmam ya da çaresiz olmam lazım. genel olarak iyi bir alışkanlık gibi görünse de sıkıntı yaratır. hep kendi kendine çözmek zorundaymışsın gibi bir his verir.
    ama güzel dinlerim güzel..