1. yanlış önermedir.
    devamı "ama dinden çıkarsan kafanı keseriz" olarak işler. din dediğimiz şey temelde zaten zorlamadır.
  2. din de zorlama yoktur ama türkiye'de vardır. bence yeni türkiye dedikleri şey tam olarak bu. neden bu aşırı islamcılık anlam veremiyorum, neden herkes dinini kendi içinde yaşamıyor, neden devlet işlerine her konuşma da dini de katıyorlar? duaları türkçe ediyorsun, tanrı dediğin zaman niye insanlar sana kızıyor? camiiye gittiğin zaman bile hocanın arapça okuduğu duaları anlamıyorsun, camiiye giden insanların yüzde doksanı sorgulamıyor bile, oysa sana bir beyin verilmedi mi? sen bunu sorgulamayacaksan kafatasının içinde ne işi var onun? imamhatipler açılacağına neden anadolu liseleri açılmıyor? neden en az görülen ders resim dersi, müzik dersi? sosyal aktivitelere neden hiç yer yok okullarda? sadece on dokuz mayısta mı okul sizi pikniğe götürmeli?
    yeter artık her yerde din, din, din, din ile ilgili şeyler görmekten yoruldum, sıkıldım.

    bunları söylemem bile sol tarafıma güzel bir dille işleniyordur, ama bu islamcılar yüzünden, islamiyetten soğuyorum. bırakın herkes kendi dinini kendi içinde yaşasın, bırakın insanlar neye inanmak istiyorlarsa inansınlar, bırakın, insanlar sorgulasın. farklı bir şey söylendiğin de ayıplar gözle bakmayın insanlara. yeter.
  3. oruç tutmuyorsan da tutanlara saygı duyacaksın, tutacaksın(!)
  4. şort giydi diye kadına tekme atan, bira içiyorlar diye gençleri döven bir ülke için yanlış önerme.din de zorlama yoktur ama türkiye de vardır.
  5. dinde zorlama yoktur, dindar olduklarını söyleyen insanların zorlamaları dine atfedilemez.

    tıpkı kemalistim diyen kenan evren'ler yüzünden kemalizmin suçlanamayacağı gibi.
  6. tabi zorlama yoktur. sadece "nüfsunun %97 sinin mensup olduğu ve herkesin farklı yorumladığı " dinimizde dayatma vardır karşındaki kişinin yorumuna göre yaşamanı isteniliyor.
    merak ediyorum youserlar, avrupa görenler beni aydınlatsın ; başka milletlerde hergün din tartışılıyor mu?
    jedi7
  7. islam dini hoşmeri dinidir.
  8. ah nerede filmindeki siyasi eylem suçuna karışıp karakola düşen en küçük kardeşi, baba hulusi kentmen; karakoldan almaya gittiğinde komisere: "iyice bir dövseydiniz bu hergeleyi de aklı başına gelseydi" diyor, haylaz oğlu için. komiser bey de "bizde dayak yoktur." diyor. hulusi kentmen ise "ama bende vardır!" diyip "al sana siyaset! aal sana propagandaa!" nidalarıyla oğlunu bir güzel benzetmeye başlıyor.^:mükemmel sahne^ heh işte "dinde zorlama yoktur" lafı bana tam o sahnedeki "bizde dayak yoktur" cümlesini çağrıştırdığı için her duyduğumda tebessüm ederim. islam diniyle kesinlikle bağdaşmadığını düşündüğümdendir tebessüm etmem belki de, kim bilir...

    edit: yazım hatası, noktalama...
  9. dinden ziyade toplumumuzda zorlama vardır.
    geçen ramazan bunun örneğini gördük. oruç tutmayan tutana niye tutuyorsun aptal mısın kendini aç bırakıyorsun demez lakin tutan tutmayanı dövüyor bile.
    aslına bakacak islamda da vardır mesela ben artık müslüman değilim dediğinizde mürted ilan edilirsiniz ve sizi öldürebilirler.
  10. evet cidden yoktur (!)

    *o gün onlar cehennem ateşine itilip kakılacaklar. (tur)
    *o zaman boyunlarında halkalar ve zincirler olduğu halde sürükleneceklerdir. (mü'min)
    *elleri boyunlarına bağlı olarak onun dar bir yerine atıldıkları zaman da, oracıkta yok olmayı isterler. (furkan)
    *ki, cehennem ateşi uzak bir mesafeden kendilerine görününce, onun bir hışımlanmasını (kaynamasını) ve uğultusunu işitirler. (furkan)
    *oraya atıldıklarında, onun kaynarken çıkardığı uğultuyu işitirler. (mülk)
    *o'nu inkar edenler için ateşten elbiseleri biçilmiştir. başlarının üstünden kaynar su dökülür. (hac)
    *bir de bunlara demirden kamçılar (!) vardır. (hac)
    *üstüne de kaynar su içeceksiniz... susuzluk illetine tutulmuş develerin içişi gibi içeceksiniz. (vaki'a)
    *onlar cehennem bekçisine: "ey mâlik! rabbin artık bizi öldürsün." diye seslenirler. mâlik de: "siz böylece kalacaksınız." der. (zuhruf)