1. tablo

    tabloda görülebileceği üzere 25 yaş ve üstü kişilerde yapılan araştırmaya göre din mensuplarının üniversite okuma oranı yüzdeye vurulduğunda şöyle :

    Yahudi 61%,
    Hristiyan 20%,
    Dini yok 16%,
    Budist 12%,
    Hindu 10%,
    Müslüman 8%,
    Ortalama 14%

    alta bıraktığım başlığa bakarak hem dindarlık ve terör hem de okumuşluk ve terör bağlantısını inceleyebilirsiniz.

    (bkz: ideoloji ve terör ilişkisi)

    ------

    yav siz gerizekalı mısınız? ulan yapılan araştırmayı ekledim neyini eksiliyorsunuz bunun?
  2. maalesef gelişmiş ülkelerin başlattıgi sömürgecilik akımları yüzyıllardir en çok müslümanlari yıprattı. açlıkla, sefaletle savaşan ve bunlara bile isteye sırtını dönen dünya ülkeleri bu durumdan gayet memnunlar ki herhangi bir olumlu çabaları olmamakta.

    şimdi de açlıkla savaşmayan diger ülkeleri alalım ele. terör sorunları, iç karışıklıklar, suni problemlerle bir şekilde sırtlarını dogrultamamaktalar. her yandan etki altında bırakılmaktadirlar.

    ayrıca dini yanlış yaşayan insanlardan dolayı da okuma yazma, ihtisas yapma, huzurlu yaşama oranı düşmektedir. ancak asıl sebebi içte değil dışta aramak gerekiyor. yani dinle ilgili bir durum değil, dinî farklılıklardan dolayı yokedici bir görüş bunun asıl sebebidir.

    bu arada yapılan araştırmayı eksilemek de garip bir durum. bir şeylerle yüzleşemediginizin sonucudur bu arkadaşlar. kafasını toprağa gomupte görünmediğini sanan bir devekuşu belirdi gözümün önünde.