• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.88)
doctor strange - scott derrickson
başarılı bir cerrah olmasıının yanı sıra parayı seven, bencil ve kibirli biri olan dr. stephen strange ' in geçirdiği trafik kazası sonrası yaşadığı olaylar sonucu bir süper kahramana dönüşüm hikayesi anlatılmaktadır.

doctor strange rolünde benedict cumberbatch' in oynayacağı filmin yönetmen koltuğunda scott derrickson yer almaktadır.

türkiye vizyon tarihi 4 kasım 2016


  1. doctor strange karekterinin marvel sinema evrenine dahil olacağı ve stephen strange canlandıracak (bkz: benedict cumberbatch) ' in performansıyla nasıl bir film çıkacağı merakla beklenmektedir.
  2. o müthiş sesli benedict cumberbatch'i başka bir boyuta yükseltecek olan film. ilerde avengers olarak da görmek dileği ile...
  3. marvel evreninin en güçlü karekterlerinden birisi olan dr. strange'in, benedict cumberbatch tarafından canlandırılacağı efsane olmaya aday film. dr. strange ign'nin hazırladığı listede "top 50 avengers" listesinde de 33üncü sırada bulunuyor.
  4. yaklaşık bir ay kaldı.. karakter efsane, oyuncu efsane, evren efsane, stüdyo şirketi efsane... son fragmanları, tv spotları, posterleri ve filmden kareler yayınlandı.

    benedict'in posterlerinden birinde arkada manhattan'dan kesitler verilmiş. ordaki bi yanlışı farkettim ki yapılmaması gereken bi yanlıştır. posterin sağ alt kısmına denk gelen şehir kesitinde metlife sigorta şirketinin binası görülüyor ki bu bina new york'un hatta manhattan'ın simgesi olan binalardandır. (empire state ve chrysler building gibi) bu bina marvel cinematic universede avengers binası olarak tasarlanmış binadır. ama ne hikmettir stüdyo bu büyük ayrıntıyı atlayıp cgi ile avengers binasını koymak yerine metlife binasını koymuşlar. bilerek mi yapıldı yoksa cgi yapmak için zamanları mı yoktu yoksa unutuldu mu bilinmez ama bence atlanmaması gerekirdi.
  5. !---- spoiler ----!

    dr strange'in dormammu ile kapıştığı sahne çok iyiydi. sözleri tam hatırlamıyorum ama şuna benzer bi diyalog geçiyordu:

    -asla kazanamayacaksın !
    +evet ama sonsuza dek kaybedebilirim. bu da seni benim esirim yapar.

    !---- spoiler ----!
  6. !---- spoiler ----!

    içinde yine 'sonsuzluk taşı' barındıran bir başka başarılı mcu filmi. bundan ötesi olmasını çok istedim, gerçekten. filmde klasikler arasında yer alabilecek harika bir potansiyel vardı. başta oyuncular mesela... sonra zaman gibi büyü gibi eğilip bükülebilir bir konu üzerinde durması... bütün bunlar bu filmi süper kahraman filmleri arasında çığır açan, hatta genel olarak da interstellar gibi modern zamanların klasiği olan bir film yapmaya yeten şeylerdi bence. ki sırf bu potansiyelin gücü bile filmi başarılı bir film haline getirmiş diyebilirim. ama işte artık yetmiyor, kesmiyor hep aynı kalıplarda orijin hikayeleri izlemek. bu film benim için marvel'ın risk almaktan ne kadar korktuğunun bir göstergesi. her adımı doğru atmak uğruna ortaya yeni bir şey koyamamak... yine de klişe tabirle tam bir görsel şölen olmuş. doğru yapılmış başarılı bir film. keyifliydi, ama işte beklentiler...

    !---- spoiler ----!
    ago
  7. şehir sahneleri efsane olmuş. vallahi yapmış adamlar.

    ha bi de efsane olan cumberbatch var tabii. onu da tanrı muhteşem olsun diye yapmış işte.
  8. benedict cumberbatch'ın çok yakıştığı ve stan lee'yi görünce koskoca salonda sadece benim güldüğüm marvel filmi.
  9. birazcık betüş periyi zamsn geriye aksın olayını anımsatsada benedict oynadığı için yine severim hem thoruda gördük nasıl güzel bir film.