1. insanlarda çok güzel bir örneği mevcuttur. genetik geçişli belli anemi tiplerinde sıtmaya karşı direnç vardır. bu nedenle sıtmanın sık görüldüğü bölgelerde bu anemiler çok sık görülür. talasemiler(otozomal resesif geçişlidir.), g6pd enzim eksikliği( x üzerinde kalıtılır.), orak hücreli anemi(otozomal resesif geçişlidir.) gibi... otozomal resesif olan bu hastalıkların bu kadar sık görülmesi işte buna bağlıdır. ülkemizde akdeniz ve güneydoğuda bu hastalıklar tavan yapar. özelikle çukurova bölgesinde. bu bölgelerde sıtma geçmişte oldukça sık görülürmüş.
  2. doğal seçilim sonucu insan harici diğer türler sadece genetik miraslarını alt nesile bırakabilirler.

    insan türü ise doğal seçilim mekanizmasından uzun süre önce çıkmış yada doğal seçilimin tam istediği duruma girmiştir. (kafası karışık bilimci)

    Doğal seçilim ve evrim
  3. yaşadığı yere daha iyi adapte olan canlının soyunun devam etmesi,olamayanın ise zincirden elenmesi demektir.

    içerisine girince aslında çok karmaşık olan bir konu. ama evrim ağacı sağ olsun bilal'e anlatır gibi anlatmış.
    8 dakikanızı ayırıp izleyin,izlettirin efenim.
    dogalsecilim
  4. kaba tabiriyle ; doğal ortamında hayatta kalmayı mümkün kılan özellikler genetik miras olarak sonraki nesillere aktarılır,gerekli adaptasyonu sağlayamayanlar ise yaşam zincirinin kaybedenleridir(yani sanırım öyle bişey) .evrim ;doğal seçilim , yapay seçilim , cinsel seçilim hakkı'nda bilgi sahibi olmak isteyip kitaplarının tamamını okumaya üşenelere tavsiyem hiç olmadı şu ikisini okuyun :(richard dawkins)"tanrı yanılgısı" , "gen bencildir "not:anlatamasınızda anlayabilmenize vesile olacağı tecrübe ile sabittir
  5. evrim'in "ileriye" ya da "geriye" gittiğini söylemek yanlıştır. çünkü doğal seçilim, her zaman, o andaki ortama en uygun bireyleri seçmeye çalışır. dolayısıyla evrim'in ileriye ya da geriye gittiğinden bahsetmek için, çevre koşullarının, bir önceki çevre koşullarına göre "ileri" mi, "geri" mi olduğu belirlenmelidir. ki böyle bir belirlemeden bahsetmek saçma olacaktır. doğa "ileri" ya da "geri" gitmez. sadece değişir. doğal seçilim de, bu genellikle rastgele olan seçilime göre, doğanın bünyesinde var olan canlıların elenmesi ya da seçilmesi işlemine verilen bir addır. bir mekanizmadır. bir yönü olamayacağı gibi, "daha iyiye" ya da "daha kötüye" şeklinde bir amacı da olamaz.
  6. organizasyon içinde geçerli değildir.

    gerçi o da bir doğal seçilim.