doğan cüceloğlu

Kimdir?

mersin'in silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak 1938 yılında dünyaya gelmiş ve ortaokulu orada bitirmiştir. ankara ve kırklareli'de liseyi bitirip istanbul üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olmuştur. abd'de illinois üniversitesi'nde bilişsel psikoloji doktorasını yapmıştır.

türkiye'de hacettepe üniversitesi iӏe boğaziçi üniversitesi'nde çalışmış, fulbright bursu ile berkeley'deki californiya üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev almıştır.

1980-1996 yılları arasında abd'deki fullerton şehrinde california eyalet üniversitesi'nde görev yapmıştır. 1996'dan bu yana türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenlemektedir. psikoloji üzerine birçok kitap yazmıştır ve bunların hepsi eğitici kitaplardır.


  1. "korku kültürü" kitabında , türk insanın yetiştirilme ve yaşamına dair doğru ve isabetli eleştirileri var. kendisinin çok sayıda makale ve yazıları vardır.