1. yeni mezunsanız aylık 10 bin, uzman iseniz 20 binden başlayan maaşlardır. tercih yapacaklar varsa aklınızda bulunsun.
  2. yıllık 20 bin alan uzmanlar ya 2-3 hastanede çalışıyordur ki bu neredeyse hiç boş vaktinizin olmaması demek yada meslekte 15-20 yıl devirip üstüne birde isim yapmışlardır. yeni mezunlarda doğuda merkezde değil köyden hallice ilçelerde 10 bin ve üstü alırlar. maaş için seçecekseniz hiç seçmeyin en başında emeğinize yazık. o kadar emeğe çok daha fazla kazanabilirsiniz. hastalarınıza kötü de davranırsınız sonra dayak da yersiniz bu kafayla girerseniz.
    vagus
  3. ülkesinin doktoru, amerikanın bulaşıkcısından az kazanan canım ülkeme...

    şimdi sizinle beraber türkiye cumhuriyetinin kendi tıp doktoruna verdiği parayı inceleyelim.
    yeni mezun bir hekimin 4500-7000 lira arası maaş aldığını farz edelim.
    hesaplamamızı 5500 lira üzerinden yapacağız.
    5500 lira, 3.60'lık kur üzerinden dolara dönüştüğünde. 1528 dolar yapıyor, bu da yıllık ortalama 18.840 dolar demek.
    yani... amerikada çalışan bir bulaşıkcıdan 1.000 dolar az alıyoruz. inanmıyorsanız buyrun.
    May 2015 National Occupational Employment and Wage Estimates United States

    peki amerikada bir pratisyen hekim yıllık ne kadar alıyor? siz bakmadan ben söyleyim: Family and General Practitioners " $192,120 "
    aya böldüğünüzde ortaya 56.000 lira gibi bir rakam çıkıyor.
  4. devletteki doktorlar kaç lira alıyor bilmiyorum ancak işyeri hekimliğinde sekiz bin liraya çalıştıracak doktor bulamıyorum. dokuz on bir bin arasında bir ücret ödersem zorla nazla kabul ediyorlar.

    bir doktor olarak bu insanların bu maaşı hatta çok daha fazlasını hak ettiklerine inanıyorum. maaşlarını arttırmak isterim ama maaşlar yükseldikçe benim piyasada rekabet edebilme şansım kalmıyor. bir fabrika tam zamanlı doktor istiyor. 20 bin lira teklif veriyorum. diğer firma 18 bin lira vermiş. şimdi doktora 10 bin maaş verse bu adam sigortası yemeği 15 bin lira. araç veriyorsun yakıt veriyorsun. sana kalan bin lira. yanında doktor çalıştırıyorsun ayda 12 bin lira kazanç. bir yıl sonra doktor ayrılıyor. tazminatı veriyorsun 10 bin lira. eee ben ne yaptım risk aldım yılda 2 bin lira kazandım.

    bu hesaplardan dolayı düşük kalan maaştır.
  5. öss'de (o zaman öss idi) ülkede bir iki üni hariç tıp tercih edebilecekken salak gibi mühendislik seçip, yüksek bir notla bitirmeme rağmen iş bulamayıp (beceriksizim evet) oturduğum yerden dövünmeme neden olan maaştır. bişe değil doktor yüzü bile göremiyoruz gss yatıramıyoruz diye. evin yıkıla kör kader.
  6. herkesin ağzında olan ancak bu işin arka planını bilmeyen çoğu kişinin kendi vergileri ile ödendiğini iddia ettiği aylık kazanç
    yyz