• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
Yazar Marc Levy
dönmek mümkün olsa - marc levy
new york times’ın genç ve başarılı muhabiri andrew stilman gençlik aşkıyla yeni evlenmiş, bir yandan da hayatının en önemli haberinin izini sürmektedir. ancak sabah sporunu yaptığı parkta bıçaklı saldırıya uğrayarak ağır yaralanır. gözlerini açtığında zaman içinde iki ay öncesine gitmiştir, hem araştırmasını sona erdirmek hem de kendisine vahşice saldıran kişiyi bulmak için altmış günü vardır. new york’tan buenos aires’e kadar uzanan amansız yarış başlamıştır artık. daha önce yaşadığı o altmış günü yeniden yaşamaya başladığında, kıskançlık ve intikam güdüleriyle onu öldürmek isteyecek insanların sayısının epeyce kalabalık olduğunu şaşkınlıkla fark eder. peki kimdir saldırgan: karısı valérie mi, barda tanıştığı esra­rengiz kadın mı, çocuğu elinden alınan aile mi, yoksa ve baş belası meslektaşı olson mu?


  1. kitabın kapağında belirtildiği gibi keşke gerçek olsa'dakine benzer bir macera olsa da okurken farklı ruh hallerine soktu bu kitap beni ; "zaman zaman" şaşırttı, üzdü, güldürdü. diğer birçok kitabını henüz okumadım gerçi ama, bu iki kitap arasındaki perspektif genişliği farkından, yazarın kendisini 12-13 yılda geliştirdiğinin anlaşılabildiğini söylemek yanlış olmaz sanıyorum/diye umuyorum.

    ufak eleştirim, bazı kimliklerin açıklanmadan evvel de tahmin edilebilmesine olabilir ama yazarın okuyucuyu salt dedektif rolüne sokma amacında olmadığını da düşünüyorum. bir de, kitabın orijinal adı da üç aşağı beş yukarı buna çıkıyor google çeviriden gördüğüm kadarıyla ama murat boz'un şarkısını(*:geri dönüş olsa 2011'de çıkmış, vay be )bu kadar çağrıştırmasa mıydı :)