1. ankarada yasayan bilirb hatta namı diger sehirlere de yayılmıstir önünde bulusulan kışın ısınmak icin kullanilan ve cok fazla tercih edilen bir kitabevi nadir mekanlardan
  2. konur'daki şubesi kapatılmıştır.
  3. zengin içeriği ile beni pek memnun eden yerdir. ayrıca belirtildiği gibi kitabevi'nin önü buluşma noktasıdır. gün içerisinde binlerce insana misafirlik yapmaktadır bu amaçla. güzel mekandır, severim, giderim, alırım. aman eksik olmasın.

    not: zengin olursam bi gün gidip hisse alıcam ordan haberleri olsun.
  4. yenilenip genişlemiş baya bi ilk girdiğimde yadırgadım alişırmıyım bilemiyorum
  5. her gittiğimde okunacak/ okunması gereken ne çok kitap var dediğim yerdir.

    oturmak için bankta koymuşlar, pek sevindim.
  6. yeni haliyle pek bir ferah olmuş böyle aydınlık falan. ama hala kazık hala kazık. benim için okumam gereken kitapların tespitini yaptığım daha sonra adile doğru yol aldığım mekandır.
    zepur
  7. artık belki senede 1 kez dost kitabevi'nin önünde biriyle buluşurum ama bu buluşmalarda hep kendimi halen lisede gibi hissederim. insana garip duygular yaşatır.
  8. biriyle buluşurken kaçınılmaz diyalog:
    -nerede buluşuyoruz?
    -dostun önünde
    -hangi dost?
    -eski dost
    ne yazık ki eski dostun kapanmasıyla bu diyalog da kısaldı.
  9. kolay adres tarifi...
  10. ankara'nın simgesi, insanların ortak buluşma adresidir dost kitabevi.

    lise zamanlarında önünde buluştuğumuz, lisenin bitmesiyle kitaplara sarıldığım dönemlerde ise hem kitap almak için hem de gezmek için gittiğim yerdi. hiç kitap almadan, sadece yeni ve eski kitaplara bakındığım, birkaç sayfasını ayaküstü okuduğum, konser&spor müsabakaları için bilet kuyruklarına girdiğim çok olmuştur. birçok ankaralı için efsane olmuş yerdir aslında. kimi sevgilisini bekler önünde kimi de arkadaşını. bu yüzden hemen hemen herkesin yolu düşer dost'a.

    bazen önünde birini beklerken yan tarafta ya da karşı taraftaki cd vs satan dost'un önünde enstrüman çalan insanları dinlersin. o azıcık dinlediğin müzik belki senin tüm kafa yorgunluğunu alır, götürür.

    fiyat bakımından belki biraz pahalı geliyordu bize ama yine de oradan hiç geri kalmadık. benim gibi düşünen çok insan için bir kaçamak yeriydi aslında. hayattan, okuldan, çevreden kaçıp sığındığın bir liman. o kısa zaman diliminde bile kitapların içinde kaybolmak ve dost'un içinde dolaşmak çok güzeldi.

    yenilenmiş halini daha görmemekle birlikte merakla gitmek istiyorum. hayat gayesinden dolayı uzaklaştık oralardan. ama yeni halini gördüğüm birkaç fotoğraf karesi şimdiden sevdirdi kendisini. umarım eski tadını alabilirim yeni haliyle.