1. kalıcı yaptırsam ilerde pişman olmaktan çekiniyorum,geçici yaptırmak istiyorum ama bu sefer de cenabet gezmek var o da sıkıntı.
  2. vücudumda iki tane dövme var, tek eksi yani "abdest alabiliyor musun?" gibi saçma sorulara maruz kalmak. biz bunu anlatmaktan yorulduk siz hala anlamadınız be diyesim geliyor. yaptıracağınız dövmeye iyi karar vermeniz gerekir sonuçta sizinle bir ömür kalacak bir şey.
  3. yaşlanınca o da senin teninle beraber buruşacak bir olay.
  4. 2+2=4 adet oldu.
    2 eski, 2 yeni.. yeniler son bir hafta icinde.. insan daha fazlasini istiyor.

    kapladigi alan buyudukce, kas doku azaldikca, dolgu varsa aci artiyor. aci, yaptirdiktan sonra bir iki gun daha devam edebilir sizi seklinde.

    bakimi 1-2 hafta gunde 3-5 kez saf vazelin surmekle yapiliyor.
  5. zamanında böyle bi ameliyat falan geçirdim, ondan sonra babam ne istersen yapmana izin vericem dedi böyle bir şeyler istememi bekliyordu, ben de dövme yaptırmak istedim.. kafamda kendime yaptıracağım beş adet dövme var ama bir tanesini yıllardır çok istiyorum.
    neyse benim annem babam da aşırı böyle sağlık konusunda hassas tiplerdir, babam telefonla 3 dalka konuşsam kanser olcan geberecen falan der direk geçen bu yüzden kavga ettik yani ehehe bi rahat konuşturmaz beni, iyi zamanlarında konuştuğun kulağını değiştir falan diye gelir ama ona bile çok dayanamaz.
    benim de yaptıracağım dövme yıllardır belli zaten, işte araştırdım bayağı tunalıda bir dövmesi var böyle randevu falan aldım, babamla gideceğiz 2-3 güne.
    neyse gideceğimiz gün geldi ben böyle mıtlıyım falan.. ayakkabılarımı giyiyorum yani çıkacağım, annem telefonla konuşuyordu bir dakika bekle dedi. iyi dedim ben de ne olduğunu anlamadım. kapattı telefonu yok yaptıramazsın.. dedim haydaa ne var. allerji doktorunla konuştum yaptırmana izin vermiyor vücut inflamasonu diye bir girdi.. 30 saat yarı latince-ingilizce az biraz da türkçe bir şeyler anlattı işte yok yaptıramazsın ileride şöyle şu mekanizmadan allerjik reaksiyonlar gerçekleşebilir vücuttan şöyle atılmaz böyle atılmaz.. babam zaten o kutsal "allerji" kelimesini duydu.. aha dedim sıçtık daha siktinsene dövme yaptıramam.
    siktinsene oldu hala kavgasını ediyoruz eheheh neyse ben dedim zaten sizin paranızla sizin istemediğiniz bir şeyi yaptırmam da ilk maaşımla dövme piercing ne varsa yaptırcam göreceksiniz diye.. yalan olduk yani arkadaşlar


    edit: normali sittin sene gençler biliyorum ben de onu
  6. enfeksiyon kapma riski ve fobimden ^:sivri cisimlere karşı fobim var^ dolayı yaptırmaya çekindiğim şey. ayrıca seslere karşı aşırı hassasım ve o cihazın bir saniyelik sesi bile beni deli ediyor.
    buna karşın cep telefonumda olabilitesi en yüksek olan 4 dövme modeli anlık gaza gelip cesaret edersem diye bekliyor.

    ayrıca 15-16 tane de (bkz: instagram) , (bkz: google drive) gibi yerlerde kayıtlı.
  7. ilk dövmem, o zamanlar lisedeyim hayatımın en düzgün anları, hızlı şekilde solculuk yapıyorum,örgütlenme falan. sol kolumun bileğinde che'nin imzası.
    o sırada o geliyor ve diyorum ki sağ bileğimde de o olsun. onun adı.

    üçüncü dövmem, gezi zamanı. ali. sanki can ciğer arkadaşım gibi. anasını tanıyorum gibi. sol omzunda o.

    dördüncü dövmem, gezi zamanı. yıkılan ağaçlar. hissettirdikleri. sol kolum. kolum acıyor. bir çam ağacı.

    beşinci dövmem, çıldırmış gibi okuduğum zamanlar. sırf ortamlarda hatun düşürürüz diye okunan cilt cilt kitaplar. 1984. dördüncü okuyuşum, karar verdim.
    2(artı)2=5. sol dirseğimde.

    altıncı dövmem, bu sefer sağ kol. koltuk altından hallice aşağıda. onun çizdiği bir baykuş. (bir yılbaşı öyküsü) değişik bir şey. "sevilen şarkılar,uzatılan hüzündür."

    dövmelerim duruyor. kafamda hâlâ sevilen bir şarkı ve bir düşünce; nereye kadar lan böyle.!

    ve son.
  8. direkt kafama yaptırmak istiyorum ben dövmeyi. ancak sonrasında saçlarımın çıkıp gizleyeceğini umuyorum. yani bana özel ve sadece yaşlanınca ortaya çıkacak bir kum saati.

    ancak saçlarımın yine çıkacağından ve dövmenin farkedilmeyeceğinden emin değilim.
  9. istediğim dövmeye 300 lira istediler ben o parayı nasıl bulayım diyip yaptırmadım ama param olsun yaptırcam.