• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
dünya görüşüm - bertrand russell
kendisine yöneltilen birbirinden ilginç sorulara verdiği verdiği yanıtlar şeklinde oluşan bu eserinde russell felsefenin ne olduğundan başlayarak din, savaş ve barış, komünizm ve kapitalizm, ahlak, iktidar, milliyetçilik, bağnazlık ve hoşgörü, atom bombası, insanın geleceği gibi gerçekten herkesi düşündüren konular üzerinde o yanılmaz derin görüşü ile düşüncelerini dile getiriyor.


  1. röportaj şeklinde bir kitap. sorulan sorular felsefe, din, ahlaktan, savaş-barış, komünizm-kapitalizm- milliyetçiliğe kadar ve insanın mutluluğu, gücü, gelecek nesillere kadar birçok konuya uzanıyor. yanıtlar oldukça samimi net ifadeler. kısa bir kitap boş vakitte okunabilir. özellikle din konusunda soru soran kişinin gerginleşmesi ilgimi çekti.
    abi
  2. çevirisi kötü bir kitap, ayrıca bertrand russell'ın diğer kitaplarını okuduysanız buradaki konuşmalardan bazılarına şaşırabilirsiniz.

    yakın dönem düşünürü olmasına rağmen russell'ın bazı logical fallacylere düştüğünü görebilirsiniz. bu tarz hatalar daha çok eski filozoflarda olsa da, russell gibi son dönem filozoflarında da ortaya çıkmakta, özellikle varsayım ve önyargı olarak. gene de bu sizi okumaktan alıkoymasın, kısa ve akıcı bir kitap, bir yolculuk sırasında, uçak bekleme salonunda veya ufak bir arada okunabilir.