1. fahişeliktir.
  2. sözlük modluğudur.
  3. yüzmedir.
    abi
  4. fahişelik değil pezevenklik olduğunu düşünüyorum
    wtf
  5. avcılıktır.
  6. tdk'ye göre meslek: " belli bir eğitim ile kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş. "

    gordugunuz gibi avcılık ya da toplayıcılık bir meslek değildir. çünkü ihtiyacınızdan fazlasını uretemezsiniz. kendi yiyeceğiniz kadarıni bile zor bulursunuz. ama diyelim ki ürettiniz. o zaman da bu ürünü değiş tokuş yoluyla elden çıkarmanız lazım(yoksa bozulur). bu durumda da tüccar olursunuz. o zaman ilk meslek tuccarliktir. fakat bu da doğru değil. cunku kar elde etme amacı yok.

    o zaman ilk meslek ciftciliktir. ilk defa üretim fazlası çiftçilikle birlikte ortaya çıktı ve topluluktan topluma dogru evrildik. evet cevap çiftçilik.

    ekleme: taş alet yapmacılığı da olabilir.
  7. tiyatroculuktur..
    bir adam yürür, ve biri onu izler. o an izlendiğini fark eden adam, artık olduğu gibi yürümeyi bırakır ve oynamaya başlar, rahat davranamaz..

    işte tiyatro temelde tarihteki ilk meslektir..
  8. alber camus:dünyanın en eski mesleği "kendini satmak"tır. bunu "fahişelik" ile karıştırmak da bir o kadar eski bir yanılgıdır.
    yani kendimce yorumlarsam meslek cinsellikten çıkan bir olgu değil daha çık içsel bir bütünleşme
  9. avcılıktır bana gore ama kime gore neye gore (bkz: hayvanlardan tanrılara-saphiens) adli kitaba göre bilişsel devrim gerceklestikten sonra ciftciliktir. ki mulkiyet kavramida tarim devrimiyle beraber geldigi icin cesitli akademisyenlerce kabul edilen gorustur.
  10. duvarcılık. içindeki ötekileştirme hissini ortaya çıkarmış, kendinden olmayana karşı hep duvarlar örmüştür.