1. youreads ekibi olarak güzel amaçlarla oluşturduğumuz youreads.net kısa bir süre önce kullanımınıza açıldı. oluşum sürecinde çok tartıştık, çok şey denedik, başa döndük, zaman zaman hevesimiz kırıldı ama neticede hepimizin içine sinen, hedeflediğimiz bir iş çıktı ortaya. her ne kadar nicelik hususunu pek önemsemiyor olsak da yaptığımız şeyin anlam kazanması için daha fazla üyeye, nitelikli yorum ve paylaşıma ihtiyacımız olduğu bir gerçek. şu anda bir gelişim süreci içinde bulunuyoruz ve bu süreçte siz değerli kullanıcılarımızın destek ve fikirlerine ihtiyacımız var. (bkz: one) ve (bkz: abi) 'den oluşan yönetim ekibine mesaj yoluyla ulaşabilir, her türlü görüş ve tavsiyelerinizi (bkz: youreads üyelerinden tavsiyeler) başlığı altında paylaşabilirsiniz.
    one
  2. merhaba,

    bugünden itibaren kitap başlıklarını türkçe çeviri isimleri ile açacağız. orijinal kitap başlıkları da moderatörler tarafından türkçelerine yönlendirilecek.
    one
  3. bugün itibariyle yorum girme usullerinde belirtilen kurallardan özellikle 2. maddeye uymayan çok sayıda yorum silindi. bu durumdan özellikle birçoğunuzun bildiği tayfa başlıkları etkilendi. mümkün olduğunca sitenin seyrine müdahale etmeme taraftarı olmakla birlikte bir kontrol mekanizmasının gerekliliği aşikar. buna en çok kullanıcı olarak ihtiyacımız var.

    tanım şartının bulunmaması, yorumun başlığın içeriğiyle alakalı olma zorunluluğunu ortadan kaldırmıyor.

    örneğin 'iyi geceler' ifadesi 'youreads gece tayfası' başlığıyla alakalı bir içerik değil. başlıkta kastedilen, söz konusu tayfa. yorum ise bu tayfaya hitaben söylenmiş bir temenniden ibaret.
    one
  4. youreads.net 20.05.2015 itibarıyla kaldığı yerden hayatına devam ediyor.

    bir soluklanmış olduk. kondisyonumuzun da her zamankinden daha iyi durumda olduğunu hissediyoruz.

    bu süreçte hesabı silinen üyelerimiz ve tüm verileri geri getirildi. youreads.net’in hukuki zemini sağlamlaştırıldı, yazılım ekibi oluşturuldu ve her iki alanda da danışmanlık alınmaya başlandı.

    kafamızda, çok da uzun olmayan bir gelecekle ilgili birçok yeni fikir, proje var. youreads.net kitap, film gibi özelleştirilmiş kanallarla, okuma listeleriyle, youreads kanal dergisiyle sınırlı kalmayacak.

    kısacası youreads.net güzelce paketlenip esas sahibi olan youserlara teslim edilmiştir.
    one
  5. sitede birkaç gündür sorunlu olan istatistik bölümü güncellenmiştir. yarından itibaren sorunsuz kullanabilirsiniz.
  6. Youreads kanal dergisi’nin haziran sayısı çıktı.

    Bu sayıda kitap ve film tanıtımları, deneme, şiir ve hikayeler, youreads seçkileri ve çizimler gibi birçok içeriğin yanı sıra “vitriol-yeni çağın şafağı” kitabının yazarlarından umut arda öngören ile yaptığımız röportaj yer alıyor.

    İki şanslı okur, bu güzel röportajın anısına, hediye olarak imzalı kitap kazanacak. Kendisine hem röportaj, hem de bu şık hareketi için teşekkürlerimizi sunarız.

    “vitriol-yeni çağın şafağı”nın imzalı bir nüshasına sahip olma şansını yakalamak için iki yol var.

    -twitter’dan youreads “vitriol-yeni çağın şafağı” kitabı ile ilgili gönderimizi retweet yapmak.

    -youreads.net’te “vitriol yeni çağın şafağı - arda öngören ve berk yüksel” başlığına kitapla ilgili görüşlerinizi yazmak.

    26 haziran gece yarısı yapılacak çekilişle şanslı iki okur belirlenecek.
    one
  7. abi
  8. herkese merhaba,

    youreads'in masraflarını ve proje giderlerini karşılamak amacıyla bağış sistemi başlattık. mesajla desteğini ileten herkese teşekkürler ancak daha şeffaf olması adına paypal bağış sistemi üzerinden, kurumsal hesap kullanılması daha uygun oldu.

    asıl olması gereken reklam sisteminin deneme sürecinde ancak tacizli tıklatma şeklinde sol frame'de ya da yorum aralarında olursa bi ihtimal para ettiğini gördük. daha işlevsel reklam için ne kadar kitap satış sitesi varsa teklif yolladık, cevap alamadık. dolayısıyla sitenin masrafını karşılamayan reklamları kaldırdığımızı ve bağış sistemi kurduğumuzu üyelerimize duyuruyoruz.

    detaylı bilgi ve destek olmak için bağış sayfamıza göz atabilirsiniz.

    sevgiler, saygılar.
    abi
  9. herkese merhaba, iyi yıllar

    youreads ekibi olarak 2015 yılında sözlükle ilgili genel istatistikleri yayınladık.
    yorumlar ile ilgili istatistiklerin tartışıldığı başlığa buradan buradan,
    youreads 2015 ile ilgili bilançomuzun yayınlandığı başlığa buradan ulaşabilirsiniz.

    youreads'e emeklerini ve desteklerini eksik etmeyen herkese teşekkür ediyoruz. youreads bugüne kadar sizlerin desteğiyle geldi.
  10. herkese merhaba,

    bugün itibarıyla sitemize üye alımı durdurulmuştur. bu süreçte üyelik onaylı hale gelecek ve hesabında hiçbir aktivite olmayan hesaplar önümüzdeki haftadan itibaren veritabanından silinecektir.

    ip adresleri aynı olan veya hiçbir şekilde mailleri ulaşmayan üyelerimizin kullanmadıkları hesapları da ip kontrolü yapılarak silinecektir. dolayısıyla itirazı olan üyelerimizin iletişimden youreads ekibine veya özel mesaj yoluyla abi & computerguy kullanıcılarına ulaşmaları gerekmektir.

    bu işlemlerin amacı hep beraber kaliteli bir ortam yaptığımız youreads'i daha temiz ve bilgi yoğunluğu daha fazla olan bir interaktif kültür ağı haline getirmektir.

    tüm youserlara teşekkürler.