1. hakkında 3 teori üretilen ve büyük olasılıkla ilkinin gerçekleşmesi sonucu vuku bulan olaydır. bu teorilerden;

    1. infrasound denilen olay ufak bir aramayla ne olduğunu öğrenebilirsiniz. asıl sebep bence bu ama öküz altında buzağı aramak da bizim işimiz.

    2. teori: bu elemanlar ormanda bilmedikleri tür bir mantar yediler ve zehirli olan bu mantarın etkisiyle çeşitli halisünasyonlar görerek çadırı falan yırtıp kaçtılar donarak öldüler.

    3. teori: içlerinden bir velet bunlara lsd verdi ve yine mantar olayındaki gibi halisünasyonlar falan derken sonuç aynı .

    içlerinde en mantıklı olanı tabi ki de infrasound. rezonans denen olay evrenin en ilgi çekici olanlarından biri ve üstüste binen küçük kuvvetlerin koca bir köprüyü yıkması gibi insan vücudunda da göz kulak vb. duyuları yanıltabilen bir olgu bu rezonans. gözle aynı frekansta titreşen ışıklar ışık huzmelerini bir melek, hayalet gibi algılamamıza sebep olurken seste de bu durum ne olduğunu bilmediğimiz ancak bizi içten içe rahatsız eden bir psikolojiye ve bilincimizi kaybetmemize neden olabiliyor. evet ortada paranormal bir durum yok. doğanın muazzam bir oyunu sadece ve psikiyatri bilimine bu olaydan çok ekmek çıkabilir.
  2. esrarengiz olmayan olaydır.
    dağcılar kampa çığ düşeceğini sanarak çadırlardan don atlet fırlarlar bu sırada fırtına ya da sis gibi doğal olayların etkisiyle birbirlerini kaybederler sonra bir grup durumun normal olduğunu görüp ateş falan yakar bu sırada gruptan 4 kişide fırtınada falan görmeden uçuruma düşerek can verdi ve sonra cesetleri yırtıcı hayvanlar tarafından yendi.olay örgüsü böyle olmalı ben de çok isterdim gizli deneyler cinler periler ama yok arkadaş bir zevk alamıyoruz şu hayatta her şey somut her şey sıkıcı.
  3. gece gece sözlükte hortlaması heyecan veren olaydır, yeni yerimizi bulduk diye geleneklerimizden olmayalım.

    ural dağlarında meydana gelmiş olayda 10 profesyonel genç dağcı kendilerine uygun rota çizerler ve 1 kişiyi rahatsızlandığı için başlangıç noktası olan köyde bırakıp 9 kişi 27 ocak günü yola çıkarlar.
    dönmeleri beklenen 12 şubat günü kimse endişelenmez zira dağcılıkta bu tür gecikmelerin yaşanması doğaldır. ancak birkaç gün geçmesinin ardından dağcıları aramaya başlarlar.
    26 şubat tarihinde cesetlere ulaşan ekipler çadırın içten yırtıldığının ve dağcıların içeriden o soğuk hava şartları ve profesyonellikle bağdaşmayacak şekilde korunaksız çıktıklarını görür. dağcılardan bazısının donarak, bazısı yanarak, bazısı tanımlanamayan ölüm şekli ile darbesiz, bazısı ağaç dalından sarkmış konumda öldükleri anlaşılmıştır. üstelik bir teoriye göre dağcıların cesetlerinde radyoaktif madde bılunmaktadır. ortada birçok teori olması ve resmi kurumlar tarafından onaylanmaması sebebi ile bu olay gece yarıları aklımıza gelip gelip korkutmaktadır. ayrıca iğrenç bir uyarlama, en saçma teoriye bağladıkları bir filmi vardır ki sadece teaser izlemiş olmama rağmen şiddetle uzak durmanızı tavsiye ederim.
  4. şu zamana kadar sırrı çözülememiş dünyadaki en garip olaydır.