• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
dzien swira - marek koterski
komünist rejimde gençler için önemli bir kurum olan ''şiir okulu''na gidip öğretmenlik mesleğini seçen miauczynski bir okulda edebiyat derslerine girmektedir . kırklı yaşlarına geldiğinde hiçbir şey eski durumunda değildir onun için . değişen rejimle birlikte eskiden sahip olduğu yaşam tarzı ve beklentiler yerini , duyarsız insanlardan oluşan bir topluma ; hiç sevmediği ve şizofrenik bir nefrete dönüşen bunalımlı ve özlem dolu günlere bırakmıştır kendini . miauczynski biraz takıntılı bir tip olarak karşımıza çıksa da , aslında kötü niyetli olmayan içi sevgiyle dolu bir insandır . ama onun için iyice anlamsızlaşan bu yozlaşmış hayat hiç de yaşamaya değer değildir artık . miauczynski'in , hem komşularıyla hem sokaktan insanlarla paylaştığı anlarda dramı ve komediyi bir arada görebileceğimiz bir film.


  1. ulusal festivallerden 5 ödül almış 2002 yapımı polonya filmi.

    marek koterski’nin hem yazıp hem yönettiği film kült bir kara mizah örneği.

    obsesif kompülsif bozuklukun uçlarında yüzen bir adamın içine hapsolduğu yanlızlık ve tekrarlamaktan usanmadığı alışkanlıkları hayatını bir kara mizaha çeviriyor.

    marek koterski, polonya'da komünist devletten kapitalizme geçişte; kapitalizmin her zaman yanında getirdiği toplumun değerler sistemindeki çöküş, insanlardaki yozlaşmayı eleştiren vurgulu sahneler, küskün ve hüsrana uğramış aynı zamanda okb bir aydının yaşamına eşlik ederken mizahi boyutu, keskin bir toplumsal gözlemle başarılı bir şekilde iç içe geçirmiş ve kült film olarak anılmayı hak etmiştir.

    küçük ayrıntılarla örülmüş ince espriler barındıran bir film.