1. hiçbir zaman köşesini katlayamadığım kitabı okuyamamışımdır. torunlarım beni anlamayacak ve gelecekte ve o kadar geniş yer kaplayan ve ağaç kesilmesine sebep olan o kitapları nasıl severler nasıl ?? diye beyin fırtınası yapacaklar. söz uçar, elektronik bozulur, yazı kalır. buda böyle biline. okuyabilen için harika bir fırsat.
  2. okurken zevk alabildiğim kitaptır. çünkü nihayetinde o da bir kitaptır. ben bu kitap koklayıcıları anlamıyorum beyim. ulan kitap bu ve ben okuduğum zaman elimde tablet mi yoksa kağıt tomarı mı olduğunu unutuyorum çoğu zaman. gerek tabletimdeki, gerekse rafımdaki kitaplar benden aynı ilgiyi görüyor her zaman. bu durumu daha da duygusallaştırmanın bi anlamı yok.
  3. her kitaba ulaşabilmenizi sağlayan benzersiz bir fırsattır.
  4. aslında güzel şeydir e-kitap okumak. hele de araştırma alanınızla alakalı kaynakların %90'ı yabancı lisanlarda yazılmışsa, en güzel yol e-kitaplardır bişiler okumak için. ancak ne olursa olsun, elinize alıp sayfalarını itina ile çevirdiğiniz kitapların yerini tutamaz. aldığı her kitabın kapağının kenarları zarar görmesin diye bantlayan, kitabı aldığı anda içine adını soyadını ve aldığı tarihi yazan bir kitap bağımlısı olarak bu dünyadan göçene kadar elle tutulur versiyondan vazgeçmeyeceğimi rahatlıkla söyleyebilirim. ancak bu teknoloji çağında da nimetlerden yararlanmamak pek de mantıklı değildir.

    tanım: fazlası gözlerin içine eden kitaptır.

    not: yine de okuyunuz efenim. ne olursa olsun okuyunuz.
  5. pdf olunca okumaktan sıkıldığım, e-pub uzantısıyla keyif aldığım şey.

    elinde epub uzantılı kitap olanlar mesaj atarsa memnun kalırım.
  6. basılı kitaba göre daha özgürlükçüdür;
    -yanında daha fazla kitap taşıyabilir, istediğin yerde göz atma fırsatı bulabilirsin.
    -üzerine not alabilir, e-mail yoluyla her yerden ulaşabilirsin.
    -zahmetsizce alıntı yapabilirsin.
  7. son zamanlarda sadece kindleden e-pub biciminde okuyorum ama hic kitabin zevkini vermiyor. ilerde kitaplarin yerini alacagi kesin fakat kitaplarin yeri her zaman ayri olcaktir.
  8. e-kitap okuyucu almamla en çok annemi mutlu eden teknoloji(temizlik açısından). benim gibi allerjik bünyeleri de tozdan kurtarıyor.
  9. son derece faydalı buluyor olsam da şahsım adına asla basılı kitapların yerini tutmayacak olan şey.
  10. kitabın içine değil de dışına değer verenlere mantıksız gelen teknolojidir. söz uçar, elektronik bozulur, yazı kalır sözü de bundan yıllar yıllar önce muhtemelen anadolu topraklarında söz uçar, matbaa bozulur, yazı kalır şeklinde dillendiriliyordu diye de düşünmeden edemedim. tabii e book demişken e-book reader olayına da değinmeden olmaz. lcd ekranlara fazla bakmak zorunda kalmaktan ötürü gözü hassaslaşmış benim gibi çoğu kişi için kıymeti pek fazladır. zira, tabletten okumayı denediğinizde beş altı sayfa okumanın akabinde gözlerinizden yaşlar süzülmeye, gözleriniz yanmaya başlar. daha fazla okuyamaz hale gelirsiniz. e-ink teknolojisi de sağolsun tam bu anda gelişir ve imdadınıza yetişir.