1. e-kitap olayına her ne kadar temkinli yaklaşsam da sonunda tecrübe ettiğim güzel şey. e-kitap okuyucu da varsa pek bi okuyası geliyor insanın. zaten bunu tablette telefonda yani lcd ekranlarda okumayın yazık gözlere.
  2. doğru düzgün bir kitapçı bulunmayan kocaelide ikamet etmekte olan ben için e-kitap ve kindle büyük buluşlar gerçekten de. haftada üç kitap okuyorum meritokrasi sağolsun.
  3. eğer ki e-kitap okuyucudan okunduğu vakit (yani tablet ya da telefondan değil) gözlere sanıldığının aksine zararı olmayan kitaptır.

    yanınızda kütüphanenizi taşıma özgürlüğü, e-kütüphanelerle bağlantı kurabilme özgürlüğü, boş geçireceğin istisnasız her anı doldurabilme özgürlüğü, bilmediğin kelimeyi anında sözlükten kontrol edebilme özgürlüğü, ağaçlara sunduğu yaşama özgürlüğü sayesinde daha fazla desteklenmesi gereken bir teknoloji olduğunu düşündüğüm, koku fetişlerini pek memnun etmeyen üründür.
    hubot
  4. türkiye'de e-kitap 5 yaşındaymış. 5 yılda satışa sunulan e-kitap sayısı ise sadece ve sadece 11.500. çok yetersiz.

    ayrıca e-kitap öcü değildir. basılı kitabın düşmanı gibi de görülmemeli. sıkı bir e-kitap kullanıcısıyım ve hâlâ basılı kitap almaya devam ediyorum.

    bir kere okuyup bir daha okumayacağım yığınla kitap var kütüphanemde. her kitabın elektronik versiyonuna ulaşabilsek böyle bir sorun kalmaz. alırsın okursun, beğenmezsen durur hafızada. beğenirsen gider, basılı halini de alır koyarsın baş köşeye.
  5. baskı kitaptan kesinlikle daha iyi olandır. gelecekte ebook okuyucular hüküm sürecektir ve baskı kitapların bitmesi gerekir. her şekilde üstündür, kitap mı çıktı aç marketten indir 2 saniye içinde okumaya başla. totonu bile kaldırmanı gerektirmiyor. müthiş kolaylık.
  6. bi türlü ısınamadığım teknoloji.kitap dediğin kağıt kokacak,o kokuyu içine çekeceksin,cümlelerin altını çizeceksin,köşesini katlayacaksın-ben hiç sevmesem de-,bu ritüeller olmadan okuduğun kitap kitap değildir benim için.
  7. korsandır.
  8. maddeci olmadığım ve yeniliklere açık olduğum için e kitap cağın getirdiği en güzel fırsatlardan birisi bana göre, diğeri de internetten eğitim.
    internet üzerinden binlerce kitaba ulasabiliyorsunuz. eğer yabancı diliniz de varsa bu rakam milyonlara ulaşıyor. böyle bir bilgi ağına ulaşmaksa sadece gönüllüğü esas alıyor, iste bu çok güzel.
  9. çabuk alışılan, düzenli kitap okuyana kolaylık sağlayan teknolojik gelişmedir.
    lemur
  10. liseyi karadenizde küçük bir kentte okudum. yaşıtlarım da hiçbir zaman kitap okumaya ilgili değillerdi. şehir merkezinde 2 tane kitapçı vardı. onlar da d&r gibi değillerdi. birisi, bilenler bilir nasıl bir ortam olduğunu, nt; diğeri de kitap satan sıradan bir esnaf idi.

    sabah evden çıkar, kitap almak için kenara biriktirdiğim parayı harcamak için yola koyulurdum. nt'de risale-i nur ve dini tasavvufi kitaplar arasinda boğuşa boğuşa bir albert camus, immanuel kant, ernest hemingway, stefan zweig gibi yazarların kitaplarını arardım. bakın freud demiyorum. onu aramaya bile zahmet etmezdim. yoktu çünkü. yok!

    orası olmayınca diğer esnafın dükkanına giderdim. oradaki adam da satılmadığı için almazdı istediğim kitapları. pucca, harry potter serisi, twilight gibi şeyler olurdu. bilirsiniz, kapaklarından ateş çıkan kitaplardır onlar.

    şimdi diyeceksiniz ki sipariş et kargoyla gelsin. hayır efendim istemiyorum. çünkü aynı şey yine olacak. ülkede adam akıllı kaç tane yapay zeka kitabı satan yer var? kaç tane doyurucu yazılım bilgisi içeren kitap/kurs var? doğru düzgün kaç bilimsel dergi var? ben söyleyeyim, çünkü aradım. yok. arada tek tük çıkıyor, sagolsunlar onlar da. (bkz: istihza)

    lise 2. sınıfta "böyle iş olmaz olsun" diye başladım e-kitap okumaya. zaten türkçe kitap bulmak zor. kargoya versem gümrükten dahi geçmeyecek kitapları amazon.com gibi sitelerden satın alıyorum. telefondan, bilgisayardan okuyorum, yazıcıdan basıp öyle okuyorum. keyfim de yerinde. ben de isterdim aradığım kitap anadilimde olsun, ayağımın dibinde olsun. ama yok işte, olmuyor.

    evet kitap kokusu...