1. üçüncü kitabımı bitirmiş bulunmaktayım. sadece bir beyin fırtınası yapmak yazarların görüşünü almak için açtım başlığı. ilk iki kitabımı bastırana kadar anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. çok zorlu bir süreç ve sonrasında kazandığım harcadığım zamana oranlanırsa bir beyazyaka maaşı etmez. kitaplarım iyidir kötüdür bilemiyorum ama artık yaşlandım sanırım. götüm yemiyor o mücadeleye girmeye.

    bu fani ortamda bir tanımımız olsun. hayatımda hiç yapmadığım bir olay.

    genç bir arkadaş ne uğraşıyorsun abi bunlarla devir internet devri dedi. e-kitap yap bunu. çatır çatır sat dedi. biraz araştırınca e-kitap yazıp para kazanıldığını öğrendim. aslında amacım para kazanmak değil insanların yazdıklarımı okuyup beğenmesi beğenmemesi eleştirmesi.

    ben eski kafalı biri olarak kitap denilen şeyi kağıtta okumayı isterim. e- kitap denilen şeyin ne olduğunu bile bilmiyorum diyebilirim.

    e-kitap satın almak hakkında kitap kurtları ne düşünüyor merak ediyorum. eğer yüzde onun üzerinde olumlu dönüş alırsam e-kitap olarak yürüyeceğim.
  2. e kitap boşverilecek bir iş değil. basılmış 2 kitabı olan biri olarak söylüyorum. ben de 1 senedir ekitap okuyorum. ama aynı zamanda normal kitap da okuyorum.

    kitap bastırmak zahmetli ve gerçekten kazançsız bir iş. o çalışmaya o kadarcık paralar gerçekten sakız parası gibi kalıyor.

    basım işlerine girmeden e kitap hazırlamak iyidir. zahmeti olmaz mis gibi.

    ben bir kitap daha çıkarırsam yine kagıda basarım çünkü kendi kitabımın elimde olması fiziksel olarak hissetmek gerçekten güzel bir his.

    ama kitap satın alacak olursam ilk baktığım ekitap oluyor bulamazsam normal kitabını alıyorum.

    e kitap yeni kitap modasıdır ve degerlendirilmelidir.
  3. e-kitap benim de icinde buludugum bir okyanus. turkiye'de e-kitap satis isleri ve satin aldigin kitaplari cihazinda okumak zahmetli bir is. satis yapan platform bazen kitaba kilit koyup belli cihazlardan okunabilir yapiyor ve o cihaza mahkum ediyor. mesela idefix satilan kitaplar kobo'dan okunuyor ama kindledan okumak icin milyon islem yapman lazim. format degisikligi vs uyugulamalar edinmen gerek. o yuzden isin icine korsan siteler, telifsiz uygulamalar giriyor ve yazar yine kazanamiyor. turkiye'nin henuz vakti var bu konuda. gelismeye acik bir alan.
  4. gelecekte e-kitap'ın etki alanının baskı kitaplarını kesinlikle geçeceğini düşünüyorum. basım işlerinin ortadan kalkmasıyla yazarlar da okurlar da maddi anlamda daha rahat edeceklerdir. tabi kitap romantizmi yapanların hali ne olur bilmiyorum. ama e-kitap okuyucuların verdiği rahatlık gerçek okurlar için bulunmaz nimet.