1. plaka kodu 22 olan ilimiz.
    saba
  2. toplu taşıma sistemi etus denen karanlık yapı tarafından işgal edilmiş şehrimiz. güzelim şehirde bi tane belediye otobüsü bulamazsın hep midibüs sıkış tıkış gidiyor yolcular. şoförler desen kabadayı, araba desen haftasonları kafayı yeme sebebi. edirneye yakışmayan belediye, seçmen ve ulaşım sistemi ne yazıkki sözde aydın bence koyun halkın hiçbirşeye tepki göstermemesiyle kötü şartlarla gül gibi geçinip gidiyor zavallılar. edirne en temel şeylerden yoksun. devler tiyatrosu yok. tünel yok. tunel diyorum trakya birlik ışıkları var bilen bilir o ışıkta geçiyor insanların ömrü. önceki ve sonraki ışıkları hic saymıyorum. üst geçit yok.pek de gerek olmayan yerlere alt geçitler yapılmış. hava limanı yok, demiryolu şimdilik istanbula gitmiyor. edirne çok sakin çok güzel bi yer fakat hiç bir yatırım yapılmıyor. edirnede arabanız varsa rahat yaşarsınız yoksa bisiklet almanız gerek o da yoksa işiniz çok zor. kendini akıllı sanan belediye seçimlerinde hep aynı partiye oy verip hiç bi faydasını göremeyen pek aydın pardon koyun edirne halkına selam olsun. iyisiniz hoşsunuz da pek bi boşsunuz.
  3. tava cigeri meşhurdur.
  4. şuanda kendisine doğru yolda olduğum şehir. eşimin memleketi. yaşanılasi yer.
  5. ayazlarını, karlı havalarını, oynaklığını sevdiğim fakat tipisini sevmediğim memleketim.
    firmanizi dikkatli secerseniz şoförün 6. hissi sayesinde istanbul'dan tek parça halinde bu şehre gelebilirsiniz.
  6. türkiye'nin kuzeybatısında, trakya bölgesi'nin doğu trakya bölümünün batı kesimini kapsayan, yunanistan ile doğal sınırı oluşturan meriç ırmağı boyunca kuzeydeki bulgaristan sınırından güneydeki saroz körfezi'nin kıyısına kadar kuzey-güney yönünde uzanan 22 plaka kodlu ildir. meriç, keşan, ipsala, enez, havsa, lalapaşa ve uzunköprü, il merkezi edirne şehrine bağlı ilçe merkezleridir. osmanlı devleti'ne bir süre başkentlik yapmış edirne şehri başta olmak üzere, ilin yerleşim yerleri tarihî yapılarla doludur. bünyesinde barındırdığı tarihî ve kültürel zenginliğin yanında, sahip olduğu ulaşım, sanayi, ticaret, zanaat, modern tarım ve hayvancılık olanaklarıyla edirne, türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden ve illerinden birisidir. edirne denilince ilk akla gelenler, trakya türkleri, mimar sinan'ın başyapıtı selimiye camii, ikinci bayezid külliyesi, sarayiçi'nde yapılan geleneksel kırkpınar güreşleri, kapıkule sınır kapısı ve eskiden beri taşmaya pek bir meyilli olan meriç ırmağı'dır.

    il merkezi edirne, türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. tarihî çekirdeği kaleiçi'nde bulunan ve tarihî yapıların bulunduğu semtleri koruma altına alınan şehirde yerleşim yoğunluğu tunca ırmağı kıyısındadır. şehrin başlıca eğitim kurumu trakya üniversitesi'dir. edirne, bünyesinde barındırdığı tarihî yapıların zenginliği ve kapıkule sınır kapısı'na olan yakınlığı nedeniyle turistik açıdan önem arz eder. şehirdeki roma ve bizans dönemi yapılarının ancak bir bölümü günümüze kadar ulaşmıştır. edirne, tam bir osmanlı şehridir. şehrin tarihî dokusunu meydana getiren büyük oranda osmanlı mimarisinin ilk dönemlerini yansıtan yapılardır. günümüze ulaşmış en eski osmanlı dönemi anıtsal yapılarından biri olan eski camii (1403-14), türk çini sanatının en güzel örnekleriyle bezenmiş olan muradiye camii, minaresinin her şerefesine ayrı merdivenlerden çıkılan üç şerefeli camii ve mimar sinan'ın 80 yaşında ortaya koyduğu selimiye camii, şehirdeki önemli osmanlı dönemi yapılarından birkaçıdır.

    edirne şehrinin tarihinden kısaca bahsedecek olursak; eski çağlarda trakya halklarından biri olan odrisler, yerleştikleri bu yöreye ve burda kurdukları şehre orestia adını verdiler. daha sonra şehir bölgeye egemen olan makedonyalıların eline geçti. ms ıı. yüzyılda romalıların elinde olan şehir, buraya gelen roma imparatoru hadrianus tarafından "hadrianoupolis" adıyla imar edildi. türkler tarafından 1361'de alınan şehir, 1365'ten 1453 yılına kadar osmanlı devleti'nin başkenti oldu. osmanlı döneminde edrinabolu, edrune, edrene adlarıyla anılan şehir, en nihayetinde edirne olarak anılmaya başladı. yapılan imar ve bayındırlık çalışmalarıyla bir türk şehri olarak büyüyen ve gelişen edirne, osmanlı döneminde hem başkente yakınlığı, hem de sefer yolları üzerindeki stratejik konumu bakımından önemli bir yerleşim merkeziydi.