1. bir gün annem yeriz nasıl olsa diye bir ekmek fazla aldı ve o günden sonra hiçbirşey eskisi gibi olmadı her gün bir önceki günden kalan taze olmayan ekmek karşımıza çıktı. israf etmedik ekmeği ama tadını da alamadım belki de o yüzden hiç ekmek tüketmiyorum artık kim bilir..
    wtf
  2. su dolu bir kapta kurumuş ekmekleri bir güzel ıslatın. sonra sulu sulu camınızın önüne bırakın. sonra gelsin güvercinler, serçeler, kumrular, martılar...

    anneler, herşeyin en iyisini bilir.
    ozumm
  3. yediğinizden fazlasını almamakla işe başlayın önce. her sulu yemeği bandıra bandıra yemesini seviyoruz zaten, bir de bayat ekmek yiyememek gibi dertlerimiz var. aldıkça alıyoruz. fazlası elbet dondurucuya.kimi zaman bir ikramlık, kahvaltılık olabileceği gibi kimi zaman köfte harcı olarak da değerlendirilebilir.

    benim ekmekten pizza tarifim de biraz daha farklı. ekmekleri ne çok ince ne de kalın dilimliyoruz; orta karar yani. sonra bir sulu harç hazırlıyoruz. süt-yoğurt biraz, bir yumurta ( fazla yumurta kokusu sevmiyorum ben, iyice çırpılmış olmalı), pulbiber-karabiber, bir çay kaşığı kadar salça,lor peyniri ya da kalan peynirler... hepsi iyice çırpılır-karıştırılır. ekmeklerin bir yüzü bu sosa batırılır. batırılan kısım yukarı gelecek şekilde sık bir şekilde yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir. üzerine ince kıyılmış domates-biber-kekik-zeytinyağı dörtlüüsünü koyuyorum bundan sonra. istenirse sucuk. sonra yüksek ateşte önceden ısıtılmış fırına kızarana kadar pişiriyoruz. en son tabi kaşar peyniri... böyle daha hoş bir tarif elde ediyorum ben.

    bunun dışında ekmekleri minik lokmalar haline getirip yine önceden yumurta-süt-sıvı yağ sosuna atıp fırına da verebilirsiniz, en son kaşar peyniri serperek.

    aslında tarif çok. buradan köfte tarifi de çıkartırım ama sonra ya kalsın. maksat elimizdekileri değerlendirmeyi her zaman bilmek. malzeme varken bir şeyler ortaya koymak her zaman kolaydır. fazla fazla kullanılır. ama annemin de söylediği gibi sonrayı düşünmek gerek.
  4. kurutup galeta unu olarak kullanmak.
    tost yapmak.
    ekşi maya ekmeği ise sıcak su buharında terletme yaparak yumuşatıldığı vakit harika bir tadı oluyor. ( hastasıyım)
  5. en güzeli sabah kahvaltısına yumurtalı ya da peynirli ekmek yapmaktır kanımca.
  6. ekmegi birakin en temizi. ben baktim hergun ekmek aliyoruz ama her gun yemiyoruz, eeeh dedim birakiyorum bu illeti.

    saka bir yana gercekten birakin ihtiyaci olanlar alsin askida ekmek oluyor artik halk ekmeklerde bile. bakkal amcalar var bazi, ihtiyaci olan alabilir yaziyor ekmek vitrinlerine.
  7. dini bir temeli var bu ekmek israfı meselesinin. ne yani domates israf edilmiyor mu mesela?
  8. yemekte pilav varsa eve ekmek almama algoritması ile önlenebilir.
  9. hepimiz çok kapitalist ve aptalız ekmekleri israf etmezsek açlıktan insan ölmiyecek sanıyoruz ve biz pizza yerken o insanlar sadece bugday yesin yeter ona diyoruz bi kere bu dünyada birileri ölecekki biz pizza yiyebilelim sen o ekmeği direk o aç insana göndersen bile adam onu yiyemicek ona yedirtmezler kontrol altında tutuluyor kendi başına değil popilasyon meselesi
    bazı bölgelerde sudan fazla cola tüketiliyor yakında bedava internet sağlanıcak facebook ve google büyük yatırım yaptı içicek suyu olmayan insana internet ne olucak o insanın alım gücü yükselmicek modern kölelik akıllı telefon almak için aç bırakılacak açlıktan ölmezlerse iş kazasından ölecekler
    tekrardan kusura bakmayalım hepimiz sömürgeciyiz hep bu konuda avrupayı suçluyoruz
    ama hem sömürüp hemde sömürülüyoruz