• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
ekşi elmalar - yılmaz erdoğan
70'li yılların sonunda hakkari'de belediye reisi aziz özay'ın ünü şehre yayılmış elma bahçelerinde başlayan film bize onun, eşinin ve talipleri pek çok olan birbirinden güzel 3 kızının hikayesini dönemin siyasi arka planına da odaklanarak anlatıyor.


  1. bu sefer spoilersız yazmaya çalışıcam. merak eden varsa yine de temkinli okusun.

    yılmaz erdoğan'ın kendisini sevmememe rağmen bazı filmlerini beğeniyorum. vizontele, noel baba olduğu film adını unuttum ( bu ara her şeyi unutuyorum alzheimer filan olcam galiba) bi de bu. bence güzel bir konu. bir aile serüveni. yılmaz erdoğan'ın yarattığı karakter ve oyunculuğu da çok güzeldi. güzel başladı, güzel devam etti ama o son yok mu o son. spoiler geliyor galiba öyle hissediyorum!

    sen gidip seyirciyi çok üzdüm, azıcık mutlu edeyim diye öyle bir son yaparsan olmaz ki hiç kardeşim. o adam çıkıvermeyecekti öyle. çıksa da öyle gelmeyecekti. filmin yükselen çıtası çıt dedi kırıldı valla sevmedim. farklı bir sonla ohooo uçardı film.

    neyse, puanım 7.1/10
  2. konu ve oyunculuklar çok güzeldi. filmin geniş bir zamanı işlemesinden dolayı olsa gerek bazı yerler çok hızlı geçilmişti. özellikle son sahnede az kalsın ağlayacaktım öyle de güzel bitirdiler :)
  3. güzel bir film olmuş,sadece biraz aceleye gelmiş gibi bir his uyandirdi bende.bazi kisimlari daha derinlemesine anlatilabilirdi.
  4. filmi hiç sevmedim açıkçası.

    çevresindeki kadınlara zulmeden, onları mütemadiyen kendi malı gibi gören, köle muamelesi yapan, zorbalık eden, şiddet uygulayan binlerce, on binlerde hatta milyonlarca erkekten sadece bir tanesini alıyor, filmin ortasına oturtuyor film. sorsan eleştiriyor da bu karakteri yer yer. belki biraz kibarca alay da ediyor. ama onun fikirleri, varoluşu üzerine çıkıp tepinmek hiç aklına gelmiyor belli ki.

    filmdeki kadın karakterler "olsun öyle de olsa bizim babamızdı, beyimizdi, başımızdaydı ya" der gibi. izleyici de öyle söylesin, öyle düşünsün isteniyor sanki. "olsun o da öyle bir adam işte, napsın kültürü öyle, marjinal bir adam, çok şık bir adam..."

    sırtını kültüre dayamış zorbalar zorbası, bu berbat karakterin yakasını öylece bırakıyor yani seyirci, yarı acır şekilde koyuyor onu köşeye. çünkü film öyle istiyor. hal böyleyken filmdeki oyunculuklar arşa da değse- ki değmiyor- filmi beğenemiyorum. trailer
  5. güzel filmdi.. ama yılmaz erdoğan resmen dedesine ve teyzelerine acınmasını istememiş ve o son yumruğu vurmamış.. eğer sağlam bir dram yerleştirilseydi güzel olabilirdi..daha güzel olabilirdi.
  6. gerek yok.