1. elbetteki incinin ve ekişinin farkları sayılamayacak kadar fazladır. evet son dönemlerde ortalığı pislik götürmektedir ekşi'de ama yine de derinliklerine göz atınca onun o "kutsal bilgi kaynağı" tavrını hissedersiniz buram buram. köşede bucakta kalmış olsalar da kutsal bilgiler halen vardır orada.
  2. bir arkadaşın ekşiyi baz alarak youreads yöneticilerinin dahi entry girmeyi bilmediğini iddia ettiği, başka bir arkadaşın ise youreads ile ekşi ve inci arasında fark bulamadığını iddia ettiği başlıktır. ikinci iddia sahibi entry girmeyi bilmediği için mi arada fark olmadığını iddia ediyor yoksa ilk iddianın sahibi entry girme kutsal kitabına mı sahip tam olarak çözmedim açıkcası.
  3. son zamanlardaki hali ile her gün devasa miktarda çöpün yığıldığı ekşi sözlük'te okunacak gerçekten değerli girdileri bulup çıkarma arayışında olan ve bu çabasında giderek daha da zorlanmaya başlayan yazarların olumlu görüşlerini içeren entry'lerin artacağını düşündüğüm başlık.

    ayrıca "an itibarı ile" ekşi sözlükte yazdığım son entry'i içerir, söz konusu başlığa dair youreads.net'te açılan başlık ise "kaydet" tuşuna basmamla birlikte youreads.net'teki ilk entry'me ev sahipliği edecektir.
  4. sitenin ismi yüzünden ergenleşen yazarlar görmemizi sağlamıştır. yahu iyi dersin, kötü dersin, değiştirin dersin de kötücül olmanın ne anlamı var?
  5. ekşi sözlük artık öyle bir şey olmuş ki buranın kalitesi bile orada söylenenler üzerinden ölçülüyor. önce bunu bir bırakalım da gerisi gelir. gerek buranın konsept farkı gerek ekşi sözlüğün saçmalamaya başlaması derken burası alır yürür. ama o süre içerisinde burası da oraya dönerse onu bilemeyeceğim.
  6. baktım,bakındım falan lakin göremedim.hoş bir iki olumlu yorum,dokuz on kadar saldırı kalanının ise trolleme olucağını tahmin ediyorum.

    ekşisözlük bu sıralarda objektif düşünceyi bir kenara koymuş muhalefet olmayı bilmeyen muhalefet partileri gibi geliyor şu aralar bana.

    saldırması için bırakın entryi,başlığı dahi okumayan bir güruh var bi süredir.
    kuz
  7. youreads'e taşınmama vesile olan başlıktır.

    son 2 yıldır, 7 yıldan beri yazarı olduğum ekşisözlük'ü sadece troll - aktroll engellemek için kullanıyor ve bundan ziyadesiyle tiksiniyordum. ne okuduklarımdan keyif alıyor, ne de yazdıklarımın gerekli değeri gördüğüne inanıyordum. yanlış anlaşılmasın. şımarıklık olarak da görülmesin. bunu söylemekteki amacım şudur: tarihi bir şahsiyetle ilgili elinizle derlediğiniz kaynakları da kullanarak emek emek 10 paragraf yazı kastığınızı düşünün. altındaki yorum da şu olsun "ana bacı karıştırmıyorsun di mi? :)" bakın, mesaj kutuma gelen bir mesaj değil bu. bildiğin entry.

    benden çok çok üstün, çok sağlam adamlar da tanıdım orada. bilgisine görgüsüne hayran kaldım. gerçekten bilmek ve araştırmak isteyen arkadaşlar da benimle iletişime geçti. fakat bunların hepsi azınlıktaydı. kurtarmaya yetmedi.

    işte böyle bir zamanda youreads başlığı karşıma çıktı. ben de bu oluşuma katıldım. şimdilik mutluyum. şunu da söylemek gerek, eğer, bir zaman sonra, ekşi gibi olursa, buralardan da ayrılma vakti gelir. ondan sonra da blog falan kasarım. ne yapayım artık.
  8. yeni katılan biri olarak fikir almak amaçlı uğradığım bir yer. diyeceğim imaj bakımından önemli olduğunu düşünüyorum.
    janus
  9. ekşide görüp gelenlerdenim. bakalım umutluyum
  10. ekşi'nin hit sayısı nedeniyle youreads'i keşfetmeye yarayan başlık. şekil ve konsept olarak farklı mecralar ama ikisinde de başlık açıp sol frame'den akış hızına bakmak çok eğlenceli oluyor.