1. son zamanlarda gözü yaşlı halde takip ettiğim süreçtir. almanya'ya gidip dönerci açmak gibi bir şey.
  2. eger cevap vermeme ilkesi uygulanirsa kalitesizlerinin ip gibi çöplüğe dizilecegi eylemdir.
  3. tek partili döneme özlem duyanların dert edindiği durum.
  4. başlık değil, entry taşıma şeklinde yaptığım eylemdir. ancak emek hırsızlığı değildir, zira kendi entrylerimi ekşi sözlük'ten silip, daha fazla hak ettiğini düşündüğüm bir platforma aktarmak tam olarak yaptığım.

    9 yıllık emeğimi hak ettiğine inanmıyorum artık ekşi'nin ve yazıp çizdiklerimi de geride bırakmak pek kolay gelmiyor bunca zamandan sonra, mevzu bundan ibaret.
  5. sanıyorum söz konusu eleştiri içerik taşımak değil başlık taşımak, ekşi sözlükte yer alan ham içeriğin burada olması youreads'in okunurluğunu ve kalitesini artırır ancak birebir başlık taşımak eleştiriye neden olur.

    örneğin yaran kelimesi ekşi sözlükle özdeşleşmiş bir kelimedir yaran fıkralar diye başlık açılması yerine efsane fıkralar, youreads fıkraları gibi alternatif başlıklar bulunması hem içeriğin aynı kalmasını sağlar hem de özgünlüğü artırır diye düşünüyorum.

    saygılarımla :)
  6. bunu aynı başlık ismi ile yapan yazarlar tam anlamıyla kelime özürlüdür, hiç kusura bakmayın.
    kelime dağarcığında aynı olayı farklı kelimeler ile aktaramayan bir insanın fikirleri de dinlenmeye değer değildir. özgün olmasını istenilen bu ortamda bunu görmek saçmalıktan öte bir şey değildir. insanlarımızın kendini geliştirme üşengeçliğinden güzel bir örnek ne yazık ki.