1. almayın.

    sonuçta başlangıç gitarı olacak. ne tavsiyesi? tonlarının iyi olmasına vs. felan gerek yokki.

    almak için tavsiye bekleyenler almasın. buzdolabı mı alıyonuz? teallam.
  2. şu- bu gitariste özenip ona göre gitar almayın. elinizin yapısını inceleyin, ona göre de gitarın sap yapısını ve sapın gövdeye birleşme noktasını inceleyin.
    başlangıç gitarı olarak yüklü miktarlar ödemeyin. birçok insanın başlayıp daha çok erkenden vazgeçtiğini gördüm. uyarımı dikkate almazsanız zarara girersiniz.
    yüklü miktarlar ödemeyin dedim ama, kendinizi değerlendirin. çabuk vazgeçmeyeceğim diyorsanız size çok basit bir gitar almanızı önermem. gitarda malzeme kalitesi tabiki de denenerek anlaşılır ama çok ucuz bir gitar almanız,(yeni başlayan biri için bile) gitardan yeterince performans alamamanıza ve bu işten kolayca soğumanıza yol açacaktır.
    ha bana kalırsa kendinizi fazla kaptırmayın. gitar çalmayan öldü de gitar çalan ölmedi mi?
  3. önce öğrenin sonra süs olarak kalıyor evde dokunulmuyor, kötü oluyor.
  4. şimdi şöyle bir şey var. kızlara hava yapmak için gitara başlanmaz. o bir enstruman. hatta enstrumanların en güzeli. uğruna ömrünü verenler var. sen kız etkileyeceğim diye başlarsan biriyle çıkmaya başladıktan sonra bırakırsın. yakışmaz. günahtır. bırakılmaz o gitar. her ne kadar lemmy reis "kimse kalkıp da gitar çalmaya kızlar için başlamadım demesin" dese de siz öyle olmayın. ben öyle değildim. ilk gitarını çok küçükken legolardan yapıp evin içinde ailesine çalan biri nasıl bu amaçla başlamış olabilir. o enstrumana sevgiyle bağlı olmayacaksanız bırakın onu sevecek ellerde değerlensin.

    vakit ayırın. yemek yemeye, ders çalışmaya, mesajlaşmaya, uyumaya nasıl vakit ayırıyorsanız ona da ayırın. yeri gelsin vaktiniz olmasa bile "ya çok canım istedi iki dakika çalıp öyle devam edeyim işime" diyin kendi kendinize. öyle haftada bir çalmayla falan gelişmez. kas hafızası diye bir şey vardır. siz sürekli çalışmadıkça beyin o hareketlerin geçici şeyler olduğunu düşünüp hafızada tutma gereği duymaz. sonra vay efendim neden ben bir türlü akor geçişi yapamıyorum.

    araya bir teselli cümlesi olsun. o parmakların acısı geçecek merak etmeyin. ilk başlarda hepimiz acılar çektik. yumuşacık parmak uçlarımız soyuldu, çizik çizik oldu, soyuldukça daha az acıdı, gitgide daha az. bir yerden sonra acı hissetmez oluyorsunuz. enter sanman çalıştığım zamanı hatırlarım, bir saatlik çalışma sonrasında yüzük parmağımın ucunda telin izi çıkardı slide yapmaktan. annem üzülürdü olum yazıktır niye yapıyorsun kendine bunu diye. ama hiç acı hissetmezdim. acısa bile o acıdan zevk almaya bakın. güzel bir şey yaptığınızın farkında olun.

    bırakmayın. dönemlik hevesiniz olmasın o alet. eğer kalbinizde bir yer edindiyse öylece söküp atmayın onu hayatınızdan. ona emek vermişseniz hele hiç atmayın. ne kadar arkadaşım var lisede birlikte çalıp eğlendiğimiz, şimdi soruyorum çalışıyor musun diye "aylar oldu elime bile almadım" diyenler var. iki gün ayrı kalsam özlüyorum gitarımı. siz de öyle olun. sevin onu bırakmayın. ne zaman yalnız kalsanız o hep sizinle olacak unutmayın. sevdiğiniz bir şarkıyı çalıyor olmanın tadını başka hiçbir şey vermez insana. ya da tamamen kendi duygularınızı anlattığınız bir şarkı yazmak kadar rahatlatıcı bir şey yoktur. dünyanın her yerindeki insanların anlayacağı bir dille düşüncelerinizi anlatıyor oluyorsunuz unutmayın bunu.

    "metalciler çok iyi abiiiğğğğ nasıl çalıyorlar öyle" diye düşünmeyin. ben de heavy/trash metali epey sever ve dinlerim. ama unutmayın ki her şey hız değildir. bilmem kaç bpm'e çıktığınız hiç önemli değildir. çalarken karşınızdakine duygularınızı aktarabiliyor musunuz onu düşünün. ne demek istediğinizi birileri anlıyorsa tamamdır. bunu çok hızlı çalarak da çok yavaş çalarak da yapabilirsiniz. andy james'e bakın mesela. son derece hızlı çalmasına rağmen mükemmel duygu verebiliyor karşı tarafa. ama onun hızında çalıp kuru gürültü yapan nice gitaristler var. siz tuşenizi geliştirin, hız zamanla olur.

    janis'in de önceki yorumda dediği gibi güzel bir gitar alın. kötü bir gitar sizi enstrümandan soğutabilir. güzel bir şey alın ki daha bir sevgiyle bağlanın ona.

    iyi çalmalar. müzik sizinle olsun.
    jimi
  5. eğer istikrarlı biriyseniz ve iki gün sonra o gitar, oda süsü olmayacaksa paraya kıyın. ensturmanın iyi olması verdiği sesi, kullanışlılığını büyük ölçüde etkiler.
  6. "gitar" alın. mandalina kasasından bozma şeylere para vermeyin. ben öyle yapmıştım. çünkü param yoktu. kısa vadede kalitesiz bir gitara sahip olmak işe yarıyorduysa da uzun vadede faydasından çok zararı oldu.