• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (4.25)
ender's game - gavin hood
ender's game', 2070 yılında geçen, fütüristik bir film. dünyaya yapılan bir 'alien' saldırısı sonrasında hayatta kalmak için savaşmaya başlayan insanlık, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan 'buggers' isimli yaratıklara karşı büyük bir mücadeleye girişirler. görevinde başarılı olmaya çalışan insanoğlu, bu dünyadışı yaratıkları yok etmek için özel olarak çalışacak olan if isimli seçkin bir ordu kurar. hikayemizin başkarakteri andrew ender wiggin ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur ve bazı çocuklar gibi o da gelecekte bugger'lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir.
orson scott card'ın romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin senaryo ve yönetmen koltuğunda 2005 yılında çektiği 'tsotsi' filmiyle 'yabancı dilde en iyi film' oscar'ını kazanan gavin hood bulunuyor. (beyazperde)


  1. ergen filmi, hatta cocuk filmiymis ya la bu? hic bir yerde de yazmiyor, ben bilmiyordum, vaktimi ziyan ettim, bari sizin haberiniz olsun... suc bende dedigim gibi, ama uzun zamandir, coook uzun zamandir izledigim en sikko film idi... the hunger games, twilight neyin yetmedi, bi de uzayda geceni cekmisler te allaam...

    olum kim okuyor lan bunlarin kitaplarini da bu kadar butceyle, ben kingsley, harrison ford gibi adamlar ile yapilabilecek en dandik filmleri cekip duruyorlar?

    allahtan kimse izlememis de "ender's game: the breaking dawn of the mocking pigeon" neyin diye ikincisini cekememisler...
  2. televizyonda denk gelip izlediğim oldukça da beğendiğim film. evet çocuk filmi ama animasyon filmlerine bayılan benim gibi bir insanı çekmekte zorlanmadı.

    bilim kurgusal yönüyle bakıldığında oldukça zevkliydi. günümüz çocuklarının video oyunlarındaki yeterliği ve zekası dikkate alındığında çocukları olası savaşlar için simülasyonlarla eğitme fikrini de sevdim. çocuklar yerine yetişkinler oynatılsa bayıla bayıla izlenecek film.
  3. basrollerinde cocuklarin olmasi cocuk filmi oldugunu gostermez. film hedef aldigi kitle gayette yetiskinlere mesaj verme uzerine kurulu iken neden cocuk filmi diye israr ediliyor anlamadim. icinde olum, savas, kitlesel yikim, silah hatta soykirim olan bir filme cocuk filmi diye yaklasilmasini anlamadim. hobbit ne kadar cocuk masalinise bu film de o kadar cocuk filmidir.