1. "2016 yılı itibariyle bu kuramın dayanak noktası olan kütleçekim dalgasının varlığının ispatlanmasıyla" caner taslaman ve bunun gibi insanların istemediği şey oldu; "çoklu evrenler" yeniden gündeme geldi. evrene dair bildiğimiz her şey deney ve gözleme dayanır yani bilimi bilim insanlarından takip edin, şarlatanlardan değil.

    çünkü bu kişi enflasyon yani şişme kuramı çoklu evrenlere işaret ettiği için karşısına bir fizikçi bile gelse lafını kesip bunu savunan bilim insanlarına bilmişlik taslar.

    taslamancılar artık şu videoyu sık sık izlesin..

    https://www.youtube.com/watch?v=BKqoOYrR1FU
  2. 1981 de alan h. guth tarafindan ortaya atilmis bir hipotezdir. hipotezin dayanak noktasi, relativistik kozmolojinin, bazi temel gözlemleri aciklamada, kozmolojik sabitlerin ince ayara sahip olmalarinin gerekliligi ve bu ince ayarlarin da bir aciklamasinin olmasi gerekliligiydi. enflasyon hipotezi, bunun icin fiziksel bir mekanizma ortaya koyar ve bu da otomatik olarak evrenin bazi temel özellikleri öngörür.
    ayrica, kütleçekim dalgalarının varlığının ispatlanmasınin bu teoriyle alakasi olmadigi gibi,
    "coklu evrenler" hipotezi ile de yakindan veya uzaktan alakasi yoktur.
  3. kütleçekim dalgasının ispatlanması şişme teorisinin dayanak noktası olan kara deliklerin mekaniği dahil birçok boşluğun aydınlatılmasının yolunu açtı ve zaten matematiksel olan ve bize çoklu evrenleri işaret eden enflasyon teorisi de ispatlandı.

    https://www.youtube.com/watch?v=B4XzLDM3Py8

    şişme kuramı çoklu evrenlere kapı açtığından bazı çevrelerin istemedikleri oldu.
    enflasyon teorisi ile çoklu evrenlerin alakası yoktur gibi komik yorumları ciddiye almayınız.