1. sözkonusu erkek terazi erkeği ise bu suskunluğa sebep olan kişi yatıp kalkıp onun sessiz kalmaya devam etmesi için dua etmelidir. aşırı düşünen terazi erkeğinin susması büyük bir kavganın yaklaştığını gösterir. ^:astrolojiyi severim^
  2. karşı taraf sustuğu için susar,
    kendisinin çok konuştuğunu düşünüyordur biraz susmak gerektiğini düşünür kendi adına susabilir.

    susmak tam olarak bir tepki olmayabilir bazen, empati yapar ve susar. zaten sürekli konuşmak muabbeti tüketir sürekli konuşmamak da gereksiz gerginliğe sebep olabilir. her şey kararında iyidir. bazen susmak dengeleyici bir unsurdur denge iyidir.
  3. erkeğin susmasını bilemem de, kadının susması diye birşey var. çok sevdiğiniz biriyse, cehennemi yaşarsınız.
  4. bazen fazla derinlik aramaya gerek yoktur. sıkıldığı içindir.
  5. bence bu konuyu ele almaya hiç gerek yok. bir konu rutinin dışında olduğu zaman tartışmaya değer hale gelir. kadın susması hakkında konuşabiliriz. çünkü genel olarak kadınlar konuşmayı sever ve susmaları bir "değişiklik" göstergesidir. bu değişikliğin sebebi irdelenebilir. ancak erkek susması başlığı nitelik bakımından olası bir "erkek uyuması" başlığından ya da "erkek yemek yemesi" başlığından farklı değildir. dolayısıyla bu konu üzerinde fazla düşünmeye gerek yoktur.^:söyleyene bak^^:ne çok konuştum^
  6. erkeğin susması iki ihtimallidir.

    1- konuya hakim, karşıdaki(leri)ni tartıyor, etkin dinliyor, kafasındaki pazılları yerleştiriyor, darbe indireceği zamanı bekliyor ve pusuya yatıyor, avının bir açığını yakalamaya çalışıyor. final kısmında son balyozu indiriyor.

    2- konuya hakim değil, sadece dinliyor.

    ***

    ben 2.siyim. olsun oda bir şeydir.
  7. üzerinde çok kafa yorulacak bir mesele olduğunu düşünmüyorum, diyenlere katılıyorum.
    genellikle ülkemizde işten yorgun dönen ve iş dönüşü dinlenmeyi sadece kendi hakkı gören meseleler ile yüzleşmek ve çözmek zahmetine girmemek için susan adamların profilidir.
    birlikte yaşamanın vereceği güzellikleri elinin tersiyle itip, rahatı bozulmasın diye bencilce tek kelam etmeyen adamların profilidir.
    dışarda eller iyisi evde evler kötüsü kişi suskunluğudur.
    konuşursa, düşünürse, yorum yaparsa ya da çözüm için yerinden kalkarsa başına iş açılacağını düşünen , bu yüzden israfı kelam etmeyen ada'm profilidir.
    zaten konuşunca da diyeceklerini karşısındaki insan çoktaaan biliyordur.
    neyse tamam
    kapat
    bakarız
    hallederiz
    hımmm!
  8. olağan dışı değildir, olağan bir şeydir bu susuş. ki biz erkekler susmayı bir tutunuş hisseder, bu tutunuşa tutulur ve sessizliği tercih ederiz. sesli düşünen kadın aksine erkek içsel hareket eder. olağan durumun içinde olağan dışı bir durumsuzluk konusu olduğu zaman, yani bir kadın tarafından susturulmuş ise bu erkek, bu susmanın sessizce hiç olması ve sise dönüşümdür. erkek susması kadın erkek ilişkilerinde bir noktadır. herkesin susarak gittiği, gidenlerin arkalarında sessizlik tınıları ikiye ayrılır. ikiye ayrılan kolun kadın imdi virgül, erkek tarafı ise noktadır. susan bir kadının susuşu tufana neden, susan bir erkek ise tufan toplanışı.

    susmak başlı başına büyük bir şey ve büyüklüğünün cinsiyeti yoktur. bu yörüngesinden çıkmış hisler içindir büyüklük, aksi halde ve rutin ahvalde erkek sessizliği ve kadın da sesi temsil eder. ses için her zaman sessizlik şart ve her iki cinsin ses ehli olması durumunda iyi ve kötü, güzel ve çirkin birbirine girer. öte yandan erkeklerin susması geçen asırda daha demli, bu asırda ise göbek taşına uzanan kadın kalabalık ve dedi ile kodusu gibi olmuş.

    bize susmasını bilen erkekler gerek demişti, bir kadın bunu geçen asır söylemişti. susmak insanlığın sessiz çığlığıdır. deneyiniz, ki deneme yanılma ile yol buldu insanlık alemi.