1. bazı araştırmalarda prepüs (sünnet derisi)'un kesiminin bu hastalığın tedavisinde kullanılabileceği söylenmektedir. çünkü prepüs üzerinde sinir uçları olan işlevsel bir dokudur.
  2. kendisi direkt olarak bir sağlık problemi olmamakla birlikte çiftlerin cinsel ilişkiden almak istedikleri verimi almamalarından kaynaklanan, daha çok psikolojik bir problemidir.
    çiftten çifte erken boşalma süresi değişmektedir. çiftler yeterli bir hazza ulaştıktan sonra erkeğin boşalması doğal bir durumdur. erken boşalmada sorun kadının duygusal ve fiziksel olarak cinsel ilişki ihtiyacının giderilmemesidir.
  3. erken boşanma sebebidir.
  4. sinir bozucudur. sanki toplumumuzun pek az derdi varmış gibi, erken boşalma da gelmiş, bizi bulmuştur. sokakta bulamadığımız huzuru yatakta da bulamıyoruz..
  5. tipta adı prematür ejakülasyon veya ejaculatio praecox geçer. hem kadınlarda hem de erkeklerde en çok rastlanan cinsel işlev bozukluğudur.

    iş başlamadan boşalma olursa, "ileri derece erken boşalma"
    iş başladıktan sonra 1 dakika içinde olursa, "orta derece erken boşalma"
    iş başladıktan sonra 1 ile 5 dakika içerisinde olursa "erken boşalma"

    olarak adlandırılıyormuş.
    bozuk
  6. "üst düzey epey gelişmiş ileri derece erken boşalma" ile katıldığım eylem. işin başlama ihtimali bile yetiyor.
  7. sanırım sorunun aslı zevk almak ile boşalma isteği ile ilgili, hemcinslerim zevk alıp uzun süre sürdürmek yerine bir an önce boşalmaya odaklandığından kaynaklı erken boşalma sorunu yaşıyor. bende ilk zamanlarda böyle bir sorunla karşılaştığım için biliyorum.

    önceleri tecrübesizlikten kaynaklı olduğunu düşünmüştüm ama sonra işin aslı birazda zevk almak ile ilgili olduğunu öğrendim. boşalmaya odaklandığınız zaman 1 dakika içinde iş bitiyor. ne siz ne de partneriniz zevk almadan bitirmiş oluyorsunuz. rahatına bırakıp zevk almak isteyince ve tabi ki partnerinizin de zevk alması için uğraştığınız da, boşalma süresi artıyor. tecrübeyle birlikte hem siz hemde partneriniz mutlu bir cinsel yaşama devam ediyorsunuz.

    bazen biraz psikolojik birazda doktor yardımına ihtiyacınız olabilir. bunda utanılacak bir durum yok, sağlığınız ve cinsel hayatınız önemli, bu yüzden büyük bunalımlar yaşayabilirsiniz. sorunu dert etmek yerine her zaman çözüm yolları aramak daha mantıklıdır.
  8. ergenlikte 3-5 dakikada mastürbasyon yapan erkeklerin yaşadığı olay. haydar dümen bu konuda şöyle bir tavsiye vermişti: mastürbasyon yaparken boşalma raddesine gelince durun, bekleyin ve sonra devam edin ve olayın süresini uzatın. bakın çok net söylüyorum; ergenliğinde ilgili görüntüleri hafızasına kaydedip koşa koşa tuvalete giden veya 5 dakikalık videolar eşliğinde hemen işini bitirenler ileride performans sorunları yaşar. şu işi biraz uzatın. açın 30-40 dakikalık bir video yavaş yavaş işinizi görün. nereye yetişiyorsunuz?
    bb
  9. antideprasan ilaçlarla çözülebilecek olay.