1. ertelemek eyleminden farklı olduğunu düşündüğüm, hayat kalitesini ciddi anlamda düşüren problem. sanırım hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamaktan kaynaklanıyor. ömrünün gelecekteki muhtemel günlerinden sürekli avans alma durumu. sinir bozucu.
    mnb
  2. şimdi anlatırdım da bosver sonra anlatırım
  3. öyle bir hastalıktır ki bu, başlığına yazma eylemi bile 2 saat ertelenir.
  4. sanki vucudunuza bir kimyasal enjekte edilmis ve bu sebeple yerinizden kalkamaz bir hale gelmissinizdir. bogrunuze bir okuz oturmus ve elleriniz ayaklariniz kelepcelenmistir. haykirmak istersiniz ama yapamazsiniz. iste o an aglamak istersiniz ama ertelersiniz.

    cogu insan gibi ben de bu hastaliktan muzdaribim. calisilmasi gereken bir yigin kitap var. isin ilginc yani ben de calismak istiyorum. ancak bu istekleri yerine getirecek iradem buyuk bir kuvvetle icimde tutuluyor. erteleme hastaligi maalesef ki bir sure sonra bir sey yapacak guc bulamama hastaligina donusuyor : tukenmislik sendromu

    bu illeti yasamis yazarlarin tavsiyelerini duymak isterim.
  5. insan zaman kaybettirir. yapılması gerekenlerin farkında olarak bi şeyleri yapmayı ertelemek insanın canını sıkacağı için üzerinizde daha yoğun baskı hissettirir.

    not: bi arkadaş.
    leia
  6. her sabah alarmin calmaya baslamasiyla nükseden hastalik. alarmin beser dakikadan yaklasik yarim saat ertelenmesiyle son bulur.
    uykudan vakit calar ama yataktan da kaldirmaz.
    kimse
  7. yapacağım tavsiye ertelenmeden uygulanırsa zamanla iyileşecek bir hastalıktır. şimdi herkes ertelediği işlerini düşünsün. farkındaysanız ertelediğiniz işler çoğunlukla ufak tefek bir kaç dakikalık işler. eğer işiniz 2 dakikadan kısa sürecekse onu hemen şimdi yapın. derhal! lakin 2 dakikadan uzun sürecekse onu parçalara ayırıp 2 dakikalık kısmını şuan yapıp kalanını erteleyebilirsiniz. mesela bir mail atmanız gerekiyor, çişiniz var ama yerinizden kalkmak zor geliyor, susadınız ve bardağa 30 saniyelik bir mesafedesiniz ve bin sene sürecek projenize başlamanız gerekiyor. ilk 3 iş gördüğünüz gibi 2 dakikadan kısa. hemen şimdi halledin. projenize başlamak için de bilgisayarınızı açarak ve projenize başlık atarak bir başlangıç yapabilirsiniz. göreceksiniz gerisi çorap söküğü misali gelişecek. bir de zamanım yok kitap okuyamıyorum bikbikçileri hemen şimdi 2 sayfa kitap okuyun ve kitabı kapatın. zamanla 2 dakika süre size az gelecek ve dur durak bilmeden saatlerce aynı işi yapabilecek kıvama geleceksiniz.
  8. yakında nefes almayı bile ertelicem.. tembellik diye düşünen insanlar var ama keşke tembellik olsa .. yaklaşık 3 aydır laptopumu ertelemekten dolayı açamıyorum...