1. "(bkz: desert fox) " lakaplı, "(bkz: ghost division) " komutanı.

    afrika corps un başında ingilizleri maymun ederken, ingilizlerin sahip olduğu lojistiğin onda birine bile sahip değildi. düşmanlarının bile büyük bir saygı ve hayranlık beslediği centilmen bir alman komutanıydı. akıl mantık almaz çöl manevraları ile müttefikleri ağlatırken, hitler'in çabuk gaza gelme huyundan mağdur olup, hain damgası yemiştir. hitlr kendisine olan saygısından, kellesini almak ve intihar edip şerefli biçimde ölme seçeneklerini sunmuş, o da ailesini düşünerek intihar etmiştir. kayıtlara ingiliz bombardımanında ağır yaralandığı ve neticesinde öldüğü şeklinde geçmiştir.

    normandiya çıkartmasında, asıl çıkartmanın yerini tahmin etmesine rağmen sakalı olmadığı için sözünü dinletememiş, neticede alman ordusu için hoş şeyler olmamıştır. rommel'in ön görüsüne kulak tıkanmasa ikinci dünya savaşının seyri, stalingrad kuşatmasından sonra bir kez daha değişebilirdi.

    hitler'in muhafız alayının komutanlığını yapmış bir piyade iken, hitler'e rica ederek 7. panzer tümeninin başına geçmiş ve efsane olmuştur.
  2. 1944 temmuz ayında hitler karşıtı darbe girişiminde bulunanların arasında olmuş, halk arasındaki popülerliği sebebiyle diğerleri gibi işkenceyle öldürülmek yerine intihar etme seçeneği sunulmuştur.