1. çünkü eski sevgili yalnız varlıktır... belki ayrılmıştır, belki kendisinden ayrılmıştır birileri lakin arıyorsa şimdi yalnızdır.
    açmamak en iyisidir!
    unutmamalı; o ilişkinin bitmesinin bir nedeni vardı.
    o aramaya cevap vermek, ayrılırken ki rasyonelce uzun uzadıya düşündüğünüz zamanı yok saymak ve bilmeden irrasyonel konuma geçmek için bir adımdır.
    açmayın... aramayın... gidin başkasını bulun. bak olmuyor sizden
  2. bir benim mi eski sevgilim mesaj atmadı bir benimki mi gururluymuş arkadaş. bu saatte tekrardan sevdiğime dertlendim.
  3. attığı zamana göre değişir. sabah yazıyorsa özlemiş; geceye doğru yazıyorsa azmış olabilir.(*:swh)
  4. benimkiler direkt facetime'dan görüntülü arıyorlar, acmiyorum.

    bir an elim açmaya gidiyor bu aramalarda "belki bir sıkıntısı, derdi vardir. yardima ihtiyaci vardir." diye düşünüyorum. sonra "ne bu rahatlık kardeşim, önce bir mesaj atsana" diye soylenip acmiyorum.

    ama merak ediyorum. hiclikten, karanlıktan bir anda cikip neden arıyorlar? biriyle 7 aydır, biriyle 3 aydır, biriyle 3 senedir, biriyle... hiç bir şekilde iletişimim, temasım yok.
  5. hala ona bağlı mısınız diye bakar.

    (bkz: zarf armak)
  6. bazen eski sevgili sen olursun ve bilmezsin "eski sevgili neden mesaj atar?"
    bazı şeyler düşünmeden yapılır. sorgulamak anlamsız. özlem, kırgınlık, kızgınlık, milyonlarca soru sorma arzusu, nasıl olduğunu merak etme, ne olursa olsun iyi olmasını isteme.
    bunlardan biri olabilir ya da....
    hepsi.
    belki bir şans?
    belki yüreğe düşen küçük bir hüzün?
    belki gülümseye yol açan hafif bulanık bi anı?
    belki kilometrelere rağmen sarılma arzusu?
    ne farkeder ki?
    önemsiz. değersiz.
  7. boştadır, sevgili bulamamıştır ya da sevgilisinden yeni ayrılmıştır .
  8. kıyıda köşede benden birşey kaldıysa hayatını biraz daha silkeyim diye.
  9. dün gece sebebini anladığım olay. yine harikaydı şerefsiz. ehehe
  10. özlemiştir mesaj atar, aklı sende kalmıştır mesaj atar, içini dökmek ister mesaj atar, kimselere anlatamadığı bir derdi, sorunu, sıkıntısı vardır mesaj atar, bir saniyesine hükmedemediği fani dünyada anlık mutlu olur mesaj atar, yarının gelmeyeceğini düşünüp mesaj atar, bazı şeylerin geç olmadan güzel olduğunu düşünüp mesaj atar... bahane aramak istersek bunlar gibi yüzlerce hatta binlerce bahane bulunabilir. en güzeli bahanesiz olanıdır. çünkü bazı şeylerin bir açıklaması yoktur. aşık olmak gibi...