• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
et maintenant on va ou - nadine labaki
2007 yılında çektiği ilk filmi karamel'in dünya çapındaki başarısından sonra oyuncu nadine labaki, yapımcılığını, senaryosunu, yönetmenliğini üstlendiği ayrıca rol aldığı ikinci filmi where do we go now? ile tekrar sınırları dışındaki seyircilere ulaşmayı hedefliyor.
ortadoğu'nun diken üstündeki coğrafyasında dinsel çatışmalara ve savaşın anlamsızlığına kadınların zeki ve pratik çözümleriyle cevap veren labaki kamerasını lübnan'da hiçliğin ortasında küçük bir köye çeviriyor. savaş sonrası müslüman-hristiyan ayrımı yapmadan yaşamaya devam eden köylüler çatışma haberlerinin gelmesi üzerine birbirlerine düşman kesilmeye başlarlar. şiddeti çıkartan erkekleri yatıştırma görevi ise kendilerine has yöntemlerle bu buna başaran kadınlara düşer.
2011 cannes film festivali'nde beğeniyle karşılanan film bu seneki toronto fim festivali'nden de halk ödülü ile döndü...


  1. 2011 yapımı lübnan filmi.
    kadının birleştiriciliği vurgulayan, acıların içinde mizahı yaşatan, savaş karşıtı, çok etkileyici bir film.
  2. hristiyan ve müslüman kadınların cenazeyi mezarlığa birlikte götürdükleri sahne unutulmaz.

    öyle çatışmalı bir coğrafyada bile "başarabiliriz, barış için umut var" mesajı ise yüreklere serin sular serpiyor.
  3. kadın dayanışmasını ve annelik iç güdüsünü herhangi bir ideolojik doktrine dayanmadan bütün saflığıyla gözler önüne seren labaki, filmin başından sonuna kadar yaşayabileceğiniz bütün duyguları seyirciye yaşatabilmeyi amaçlamış ve bu konuda da başarılı olmuştur. bu yapımın başarısının altında gerek doğal oyunculukların ve gerekse filmin muhteşem müziklerinin etkisi vardır.
  4. 2012-08-09

    durust olmak gerekirse beklentim epey dusuktu, boyle filmlerin abartilmasi olagan bi seydir cunku, ama aksine, gayet guzel bi film imis... ismine bakarak filmin fransizca oldugunu sananlar olabilir, belirteyim, film arapcadir.
  5. nadine labaki’nin kusursuz komediyle harmanlandığı özünde trajik filmi. müzikal unsurlarla karıştırılmış sürekli değişen dram-komedi ikiliği ancak bu kadar güzel yansıtılabilirdi.

    dini mezhep çatışmasının yaşandığı bir köyde kadınların, o yıpranmışlık içinde incelikli zekalarıyla, erkeklere birbirlerinden farklı olmadıklarını göstermek için yaptıklarını anlatıyor. iyi hissettirdi bu film bana.

    ki başyapıt övgüsünü gönül rahatlığıyla kullanabiliriz bence. izlemeli.