1. motosiklet kullanıcısı olmanın en büyük sıkıntısı koruma ekipmanları. koruma ekipmanları lüks değil, gereksinim. maalesef irisinden ufağına çok pahalılar. aynı zamanda mevsime göre de ayrı takımlar düzmek gerekiyor. hayat, kasktaki karbon alışımın niteliğine bağlı olunca üzerine ekonomi yapılacak bir konu olmaktan çıkıyor.

    her yıl düzenlenen fuarlar ihtiyaçları piyasa fiyatının biraz da olsa altına giderebiliyor. yalnız fuarların "düşük fiyat" imajını kötüye kullanan bazı çakal satıcılar normalin üzerinde fiyata çakmaya çalışıyor. pazarlık yapmak, ürünü veya muadilini internet mağazalarından araştırıp bilgi edinmek gerekebiliyor.

    aynı zamanda firma temsilcileri sattıkları ürünleri yeni bir icatmış ve türkiye'de ilk defa orada onlar tarafından satılıyormuş gibi sunmaya bayılıyorlar.

    2016 Türkiye Motosiklet Fuarı Eurasia Moto Bike Expo

    !---- tanıtım yazısından ----!
    Türkiye’nin Motosiklet ve Bisiklet fuarı Eurasia Moto Bike Expo Motosiklet Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı 2016 yılı Şubat ayında düzenlenecek.
    Motosiklet Etkinlikleri www.MotoEtkinlik.com Tüm haberleri bu etkinlik sayfasında paylaşacak!

    Fuara gelemeyenler "DÜŞÜNÜYORUM" seçeneğini işaretlesin! Tarih Yaklaştıkça ayrıntılara bu sayfamızda yer vereceğiz. Ayrıca Fuara katılamayanlar için de burada ilgili bilgileri paylaşacağız!

    Motosiklet ve bisiklet kulüpleri ile derneklerinin de katkıda bulunduğu Eurasia Moto Bike Expo 2016, 25-28 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açacak.
    Eurasia Moto Bike Expo Fuarı’nda motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve katkı maddeleri dahil, pek çok aksesuar ve ekipmanlar sergilenecek.
    Türkiye’nin Motosiklet ve Bisiklet Fuarı Eurasia Moto Bike Expo Fuarı boyunca yine özel gösteriler sergilenecek ve özel çekilişler gerçekleştirilecek.

    Fuar adı : Eurasia Moto Bike Expo
    Konusu : Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı
    Tarihi : 25 Şubat – 28 Şubat 2016
    Fuar alanı : İstanbul Fuar Merkezi / SALON 9 - 10 - 11
    Detaylı bilgi: http://www.motoetkinlik.com/2016-motosiklet-fuari-eurasia-moto-bike-expo-tarihi-belli-oldu/
    !---- tanıtım yazısından ----!
  2. kasım ayında organizasyon tarihini öğrenir öğrenmez biletini aldığım, 3.5 aydır gün saydığım, 27'si cumartesi günü ilk giren olup son çıkan olmayı ümit ettiğim, aylardır burada harcayacaklarım için neredeyse bir motor parası kadar bütçe ayırdığım, fuara katılamayacak olan fakat oradaki ürün/bilgi/fotoğraf...gibi şeylere ihtiyacı olan yazar arkadaşlar için elimden gelen yardımı yapabileceğim etkinlik. (elimde 3 adet fazladan davetiye var. giriş ücreti ödemek istemeyen arkadaşlara [nasıl ne şekilde olur bilmiyorum] verebilirim)
    xama
  3. motor ehliyetini 5 ay önce edindim. deli gibi hergün motor,kask,kilit vs araştırdım hala araştırıyorum. fuardan kask, eldiven ve kilit almayı düşünüyorum. motoruda fuardan ekipmanları aldıktan sonra almayı düşünüyorum. 600-800 arası kask önerileriniz olursa seve seve dinlerim. motor konusunda da honda cbf 150 düşünüyorum emsali motor tavsiyelerinize de açığım.
    tes
  4. aynı hatayı ikinci kez yapıyor olsam da bir kez daha anladım ki bu fuarın hiçbir avantajı yok. aksine dezavantajları daha ağır basıyor. daha da gitmem.

    - indirimi geçtim fiyatlar aşırı yüksek. aynı ürünü ve muadilini çevrim içi mağazalarda daha ucuza, hiç yoktan aynı fiyata bulabiliyorsun.

    - mağaza fiyatlarının 3 katını etikete basıp indirim propagandası yapılıyor ancak indirimli fiyat ile mağaza fiyatı aynı. bununla birlikte fuara özel fiyat goygoyu yapılıyor, o da yalan fuar sonrası da fiyatlar değişmiyor.

    - örneğin tech 90 kevlar kot pantolanlar mağazada 250 tl. fuarda; etiket fiyatı 780, fuar fiyatı 250. şimdi gir çevrim içi mağazaya aynı kot hala 250.

    - öyle innovatif bir durum söz konusu değil. yeni ve yenilikçi ürünler fışkırmıyor. fuardan çok pazar yerine benziyor.

    - fuara gitmek için saatlerce trafiğe maruz kalıp, üstü bir de 30 lira giriş ücreti veriyorsun.

    - tıklım tıkış, görevliler yeterince ilgi gösteremiyor, alacağın ürünün rengini, bedenini, vesaire bulamıyorsun.

    - pazarlık olanağı neredeyse hiç yok. mağazada en azından satıcı ile baş başa olduğunuzdan üç beş nazınız geçebiliyor.

    - fuar alanı çok havasız ve bunaltıcı.

    - birçok standda "motorların üzerine oturmayınız!" uyarısı vardı. motorun orasını burasını elleyemeceksem, üzerine oturup ergonomisini test edemeyeceksem neden o kadar zahmete katlanıyorum ki? internetten aynı bilgilere erişebiliyorum zaten.

    - fuarların tek avantajı sektörden birçok marka ve ürünün tek bir çatı altında toplanmış olması. motosiklet özelinde konuşacak olursak kızıltoprak'ta benzer bir etkileşime geçebiliyoruz. onlarca dükkan yan yana eurasia moto bike expo bu anlamda da bir avantaj sağlamıyor.